Türkiye'den kritik petrol hamlesi! 3 ilde harekete geçildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Adıyaman sınırları içinde kalan petrol işletme ruhsat sahasında genişletme yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Siirt'in Kurtalan ilçesi ile Batman'ın Kozluk ilçesindeki petrol arama ve işletme sahalarında da kamulaştırma kararları verildi

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2019 09:36 GÜNCELLEME 03.11.2019 09:36 EKONOMİ
Türkiye'den kritik petrol hamlesi! 3 ilde harekete geçildi
Türkiye'den kritik petrol hamlesi! 3 ilde harekete geçildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Adıyaman sınırları içinde kalan petrol işletme ruhsat sahasında genişletme yapılması kararlaştırıldı.

 

 

AA'nın haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün, konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, söz konusu alana 969 hektarlık sahanın ilave edilmesine karar verildi.

Ayrıca Siirt'in Kurtalan ilçesi, Cefan köyünde petrol arama ruhsat sahasında yapılması planlanan 101 ada 17 numaralı parselin 14 bin 497 metrekarelik kısmının kamulaştırılmasına karar verildi.

 

 

Batman'ın Kozluk ilçesi, Kumlupınar köyünde de petrol işletme ruhsat sahasındaki 332 parsel numaralı taşınmazın 13 bin 779 metrekarelik kısmının kamulaştırılması kararlaştırıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu içeriden kuşatılmışlık konusudur.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyenin kamışlı beldesinde petrol çıkıyor, karşısında bitişik nusaybinde petrol çıkmıyor öyle mi? burada bir çalışma yok mu? veya yasak mı?
    Cevapla
  • işin özü 4 yıl önce Şikayet Et
    Haketseydik Allah nasip ederdi. Ege adalari yunan yerine bizde olsaydi bizimkiler oraya icmeye gidecekti. Hazır olduğumuzda Allah gizli hazinelerini açacak merak etmeyin. Biz hazır değiliz. Yoksa gayri meşru eğlencelere harcayacak olduktan sonra cehennemdeki ateşimizi arttırırız
    Cevapla
  • Sinope 4 yıl önce Şikayet Et
    Sinop ta civa dökülü doğalgaz kuyularından sadece benim mi haberim var... Yahu her taraf maden kaynıyor. Ekonomik olarak sıkıntı neden çekiyoruz anlamiyorum
    Cevapla
  • Hakkarili 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakkari şu anda işletilen çinko kurşun rezervi olarak dünyada 7.sırada. Geçen ay Hakkari de yapılan Çinko kurşun çalıştayında Hakkari bölgesinin çinko kurşun rezervi olarak dünyada 1.sırada olabileceği bilimsel olarak tespit edildiği söylendi. Ancak şu an Hakkari deki maden yatakları Amerikan ve İngiliz kökenli firmalara peşkeş çekiliyor. Reisin bu duruma mutlaka dur demesi gerekir. Birileri hala ihanet ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR