Dünya devi iş birliği için Türkiye'de!

Son dakika haberi: Dünyanın önde gelen lityum batarya üreticilerinden olan CATL şirketinin kıdemli yöneticisi Robert Lai, “Türkiye’ye ikinci kez geliyorum. Şu anda Türkiye için işbirliği alanlarına bakıyoruz. Şirketler arasında olası işbirliği alanlarını araştırıyoruz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2019 22:01 GÜNCELLEME 07.11.2019 22:18 EKONOMİ
 Dünya devi iş birliği için Türkiye'de!
Dünya devi iş birliği için Türkiye'de!

Her biri alanında uzman yerli ve yabancı mühendisler, otomotiv endüstrisindeki elektrikli araç dönüşümünü tüm yönleriyle ele almak üzere Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı - IAEC” için İstanbul’da buluştu.



IAEC 2019’un ana konuşmacısı olan dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen lityum batarya üreticilerinden CATL şirketinin kıdemli yöneticisi Robert Lai ise, lityum iyon bataryalar ve elektrikli araç teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu.



'İYİLEŞTİRMELERE DEVAM EDECEĞİZ'

Lai, geçtiğimiz 10 yıla göre batarya menzillerinin dört katına çıktığını kaydederek, “Bunu yaparken de yaklaşık yüzde 80 oranında batarya maliyetleri düşürüldü. Gelecekte bu hedefler doğrultusunda iyileştirmelere devam edeceğiz. Elektrikli araçlar bu anlamda konvansiyonel araçlarla eş değer rekabete ulaşacak hatta daha iyi fiyatlara satışa çıkacak” dedi.

 

 

'İŞ BİRLİKLERİ BAKIYORUZ'

Türkiye’ye ikinci kez geldiğini aktaran Lai, ilk gelişimde bir otomotiv markasını ziyaret ettiğini kaydetti. Lai, Türkiye’de iş birliği aradıklarını söyleyerek, “Türkiye için işbirliği alanlarına bakıyoruz şu anda. Yani olası işbirliği alanlarını araştırıyoruz şirketler arasında diyebilirim. Türkiye çok önemli bir oyuncu. Pek çok üretici burada tesis açmış durumda ve ulaştırma açısından da çok kritik bir noktada yer alıyor” şekline konuştu.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem siyasi hemde stratejik konulardan iyi araştırılıp düşünülmesi lazım
    Cevapla
  • Teo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bor'u beleş bulan geliyor....
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    borun peşindeler
    Cevapla
  • El-Turco 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok olmaya mahkumlar .. Yok olmamak için bizle çalışmak istiyorlar ve de imkanlarımızı kullanmak .. Borlu bataryanın kokusunu almışlar .. yedirmeyiz ..
    Cevapla
  • Mekan 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi araçlarımızı üretecegimizi bildikleri için Türkiye ye yatırım yapıyolar. Geçmişte uçak üretmek istediğimizde engel oldukları gibi. Benim düşüncem bu ama siz ne düşünürsünüz bilmem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR