Hikmet Baydar: Umarız TCMB faiz indirimi yapmaz

SADKOM Ekonomi Politikaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Baydar, bazı ekonomistlerin Merkez Bankası'nın faiz indirebileceği yönünde açıklamalar yaparak Merkez Bankası'nı etkilemeye çalıştığını belirterek "Eğer TCMB bu hatayı yaparsa reel faiz kalmayacağından tahvilde kar satışlarıyla faizlerin yükselmesini tetiklemiş olacaktır. Umarız yıllık bazda enflasyonda düşüş başlamadan yeni bir faiz indirimi yapmaz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2019 00:54 GÜNCELLEME 04.12.2019 00:54 EKONOMİ
 Hikmet Baydar: Umarız TCMB faiz indirimi yapmaz
Hikmet Baydar: Umarız TCMB faiz indirimi yapmaz

Stratejik Araştırma, Düşünce ve Koordinasyon Merkezi (SADKOM) Ekonomi Politikaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Baydar, bazı ekonomistlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 1.5 hatta 2 puan faiz indirebilir şeklinde açıklamalar yaparak Merkez Bankası'nı etkilemeye çalıştığını belirtti.

 

Baydar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın hatayı yapması halinde reel faizin kalmayacağından tahvilde kar satışlarıyla fazilerin yükselmesini tetiklemiş olacağını ifade etti.

Hikmet Baydar'ın açıklaması şu şekilde:

 

"Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım ayında yıllık bazda enflasyon %8.55'den %10.56'ya yükseldi. Geçen sene Aralık ayında da aylık düşüş olduğu için 2019 sonu enflasyon yıllık bazda daha da artacak. Bu durumda, yani yıllık bazda enflasyon yükselirken bazı ekonomistler TCMB 1.5 hatta 2 puan faiz indirebilir şeklinde açıklamalar yaparak TCMB'nı etkilemeye çalışıyorlar. Eğer TCMB bu hatayı yaparsa reel faiz kalmayacağından tahvilde kar satışlarıyla faizlerin yükselmesini tetiklemiş olacaktır. Umarız yıllık bazda enflasyonda düşüş başlamadan yeni bir faiz indirimi yapmaz"

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Hikmet Baydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun. Bu ülkeye hainlik edenler asla yanımda yer alamaz.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir mi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var,o da bundan önceki Merkez Bankası genel başkanı bu faiz konusunda çok oyaladı. Yani ülkemizin faiz indirimine gitmemesinden büyük zarara uğrattı. Zaten faiz indirimi enflasyon rakamları na göre,ya önce yada sonra açıklanıyor.
    Cevapla
  • Hikmet Baydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız bahri bey. Faizler helecek enflasyona göre şekillenir. Beklenti bozuldu mu yükselir
    Cevapla
  • Lahana 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he..
    Cevapla
  • ahmet gül 4 yıl önce Şikayet Et
    faiz inerse şöyle olur böyle olur sen ekonominin e sinden anlamıyorsun.
    Cevapla
  • devletim 4 yıl önce Şikayet Et
    bi bitmediniz yaw
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR