En fazla Rusya'ya ihraç edildi

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu "Rusya'ya 11 aylık dönemde yapılan su ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 196 artışla rekor düzeye ulaştı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2019 12:42 GÜNCELLEME 07.12.2019 12:42 EKONOMİ
En fazla Rusya'ya ihraç edildi
En fazla Rusya'ya ihraç edildi

Doğu Karadeniz'den yılın ocak-kasım döneminde Rusya'ya 19 milyon 35 bin 573 dolarlık su ürünü ve mamulü ihraç edildi.

 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, Doğu Karadeniz'den yılın 11 aylık döneminde 5 bin 491 tonluk su ürünü ve mamulü ihraç edilerek, karşılığında da 31 milyon 60 bin 426 dolar gelir elde edildi.

Bölgeden bu dönemde yapılan su ürünleri ve mamulleri ihracatında Rusya ilk sırada yer aldı.

 

Doğu Karadeniz'den Rusya'ya yılın 11 aylık döneminde 3 bin 309 ton su ürünü ve mamulleri ihraç edilerek, karşılığında 19 milyon 35 bin 573 dolar kazanç sağlandı.

Bölgeden geçen yılın aynı döneminde ise söz konusu ülkeye 1145 ton su ürünü ve mamülü ihraç edilerek, 6 milyon 416 bin 754 dolar kazanç sağlanmıştı. Böylece bu dönemde Rusya'ya yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 189, değerde ise yüzde 196 arttı.

"İHRACATIN DAHA DA ARTACAĞINA İNANIYORUZ"

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden yılın ocak-kasım döneminde 11 ülkeye su ürünleri ve mamullerinin ihraç edildiğini söyledi.

Bölgeden yapılan ihracatta Rusya Federasyonu'nun ilk sırada yer aldığını vurgulayan Kalyoncu, Rusya'ya 11 aylık dönemde yapılan su ürünü ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 196 artışla rekor düzeye ulaştığını ifade etti.

Kalyoncu, Rus tüketicilerin diğer balık türlerine göre çok daha lezzetli buldukları Karadeniz somonuna ilgi duymalarının ihracatı artırdığının altını çizerek, gelecek yıllarda Rusya Federasyonu'na yapılan su ürünleri ihracatının daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hani iki ülke arasında kendi para birimleri kullanılacaktı sonuç insanları aldatıyorlar
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Ancak daha cok para kazanma derdindeler, Kendi vatandaşımızda balık yıyemıyor . Pahalı çünkü ıhraç et fazla kazan ...
    Cevapla
  • bir bilen 4 yıl önce Şikayet Et
    tarihteTürklerin ne yediğine ve başarısına bakan konuyu çok iyi anlayacaktır,garibanın yediği istavrit,hamsi 30 tl olmuş,sebebinide siz yazmışsınız,temel gıdada ancak fazlalık ihraç edilmeli aksi halde gencine yedirmediğin balığın bedelini ilaç parası olarak fazlasıyla ödersin.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar taze balık yiyor biz bayat balıkları
    Cevapla
  • aklıselim 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar gibi bizde Akdenizden cıkarırsak dogalgazı sende yersin taze taze Oyüzden tek başına mucadele eden reise. Destek ver
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR