Dünyada ilk kez Türkiye'de başlıyor! Babalara dört ay doğum izni

Çalışanlarının hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapan Vodafone, tüm dünyada dev bir adım attı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2019 08:09 GÜNCELLEME 18.12.2019 08:09 EKONOMİ
Dünyada ilk kez Türkiye'de başlıyor! Babalara dört ay doğum izni
Dünyada ilk kez Türkiye'de başlıyor! Babalara dört ay doğum izni

Dört sene önce her seviyeden kadın çalışanına yönelik başlattığı 16 haftalık ücretli uygulamasını, tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletti. Yeni ebeveyn olan çalışanlarına çocuklarıyla daha çok vakit geçirme imkânı sunarak destek olmayı hedefleyen Vodafone, eşi doğum yapan ya da evlat edinerek ebeveyn olan çalışanlarına ilk 18 ay içinde istedikleri tarih aralığında 16 haftaya kadar izin verecek. Bu hak toplu olarak kullanılabileceği gibi dörde bölünerek de planlanacak. Vodafone çalışanları ayrıca, işe döndükleri tarihten sonraki ilk altı ayda haftada dört gün çalışıp tam ücret alabilecek. Türkiye’de 2020 başında uygulanacak sistem, 2021’de Afrika, Orta Doğu, Avrupa ve ABD’yi kapsayan 24 Vodafone ülkesinde başlatılacak.

 

 

KADIN DEZAVANTAJI BİTİYOR
Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram, uygulamayı “İki eşe de eşit destek sunmak istedik. Kanuni yükümlülük olmaksızın Vodafone çalışanının hayatına dokunmak istedik. Farklı algılarla mücadele etmeye çalışan, kariyerine ara veren kadınların potansiyel dezavantajını ortadan kaldırabilecek bir uygulama. Bu, Türkiye ve dünyada yaygınlaşacaktır” diyerek açıkladı.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Hadi canım sende 4 yıl önce Şikayet Et
    Vodadone nun turkiyede bir avuç çalisani var. Hemen hemen butun islerini tasore eden bir firma. Ve o firmalar birakin dogum iznini hafta sonu tatili ve bayram tatillerini bile vermiyor. Heleki sahada calisanlar gunde ortalama 12 saatten fazla mesai almadan calisiyorlar. Reklam yapacagina once bunlari kontrol etsin.
    Cevapla
  • süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler vodafon, yerinde bir uygulama
    Cevapla
  • Şehitler 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce kaliteli hizmet sunsun sonra reklam .
    Cevapla
  • Mücahit YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    cılkı çıktı her şeyin. anne çalışmasın otursun evde çocuğuna baksın büyütsün yetiştirsin. Erkekler de evin ihtiyacı icin çalışsın. Bolluk bereket olur. işsizlik erkekler üzerinden değerlendirilsin işsizlik de sorun olmaktan çıkar
    Cevapla
  • Hayret 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Vodafone kendi reklamını yapmış. Çok saçma bir uygulama babanın 4 ay doğum izni ile ne işi olur yaa tamam anneye 6 ay ver 1 sene ver. Baba ne alaka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR