Maaşı düşük emekliye ek zam müjdesi

Emekliyi sevindirecek yeni düzenlemeler masada.3600 ek göstergeden intibak yasasına, ek ödeme artışından, seyyanen zamma kadar birçok tasarı Meclis gündeminde.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2019 09:15 GÜNCELLEME 24.12.2019 09:16 EKONOMİ
Maaşı düşük emekliye ek zam müjdesi
Maaşı düşük emekliye ek zam müjdesi

Türkiye genelindeki yaklaşık 12.5 milyon emeklinin gelirini artıracak, mevcut şartları iyileştirecek yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Uzun süredir  talepte bulunulan birçok konu, Meclis’e sunulacak. Bu nedenle emekliler gözünü Meclis’e çevirdi ve kendileri adına olumlu kararların çıkmasını umutla bekliyor. 

 

3600 EK GÖSTERGE

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle, bu işlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, çözüme kavuşturulması beklenen ilk tasarı. Eğer tasarı Meclis’te kabul edilirse, ek göstergenin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak. 

 

İNTİBAK BEKLENTİSİ

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak için yasa beklentisi içinde. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak için Anayasa Mahkemesi, Meclis’i adres göstermişti. Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden ele alınacak ve düzeltme yapılacak.

YÜZDE 8 EK ÖDEME 

Emekliler, vergi iadesinin yerini alan, halen maaşları- nın yüzde 4’ü, yüzde 5’i kadar olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını ifade ederek, oranın en az yüzde 8’e çıkarılması beklentisini dile getiriyor. 

YORUMLAR 3
  • kral 4 yıl önce Şikayet Et
    doğruysa haberlerrr
    Cevapla
  • EMEKLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber kaynağından Allah razı olsun
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümetin vereceği zam 100 tl başka zor emekli zaten zor durumda bekle emeklim bekle daha çok bekleriz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR