Kapalıçarşı’daki 12 milyonluk dükkanın satışı iptal edildi

İstanbul'da turistlerin uğrak yeri, dünyaca ünlü tarihi Kapalıçarşı'da, 12 milyon TL bedelle açık artırmaya çıkartılan 9,20 metrekarelik dükkanın satışı, hissedar 4 kardeşin arasındaki anlaşmazlığın giderilmesiyle iptal edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2020 11:24 GÜNCELLEME 09.01.2020 11:26 EKONOMİ
Kapalıçarşı’daki 12 milyonluk dükkanın satışı iptal edildi
Kapalıçarşı’daki 12 milyonluk dükkanın satışı iptal edildi

Kapalıçarşı'da, 9,20 metrekarelik Serengil kardeşlere ait dükkan, 12 milyon TL bedelle geçen Kasım ayında açık artırmaya çıkarıldı. İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde ortaklığın satış yoluyla giderilmesi için dava açıldı.

 

Mahkeme dükkanın satışını açık artırma ile gerçekleştirmek için gazetelere ilan verdi. Stil Altın Alım Satım Merkezi adıyla kullanılan dükkanın satış ilanında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Ayasofya ve Sultanahmet camileri ile Topkapı Sarayı gibi tarihi ve turistik yerlere yürüme mesafesinde olduğu belirtildi. İlanda dükkanın oldukça yüksek olan gayrimenkul değerinin daha anlaşılabilmesi amacıyla Kapalıçarşı’nın tanıtılması da dikkat çekti.

KARDEŞLER ANLAŞTI, SATIŞ İPTAL

 

12 milyon TL’lik rekor bedeliyle gündem oluşturan 9,20 metrekarelik dükkanla ilgili mahkeme kaynaklarından alınan bilgiye göre, hissedarlar Sema, Güneş, Ufuk ve Tarık Serengil kardeşler arasındaki anlaşmazlık sona erdi. Bu nedenle de satıştan vazgeçildi. İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 10 Ocak tarihinde açık artırma usulüyle ihaleye çıkartılması planlanan dükkanla ilgili dosya kapatıldı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • kırşehirli 4 yıl önce Şikayet Et
    12 milyon o dükkana sıgmaz bu nasıl iş vah vah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR