KYK bursu ne kadar oldu? 2020 Burs ve öğrenim kredisi zammı!

KYK burs ücretine her yıl olduğu gibi 2020 yılında da zam yapıldı. Ocak ayında gerçekleştirilecek ödemelerle birlikte yansıtılacak olan zam farkı, burs almaya hak kazanmış tüm öğrencilerin hesabına yatırılacak. İşte zamlı yeni fiyatlar...

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2020 14:24 GÜNCELLEME 17.01.2020 14:25 EKONOMİ
KYK bursu ne kadar oldu? 2020 Burs ve öğrenim kredisi zammı!
KYK bursu ne kadar oldu? 2020 Burs ve öğrenim kredisi zammı!

2020 KYK burs ücreti üniversite hayatına adım atan öğrencileri ilgilendiren konuların başında geliyor. Her yıl devletin belirlediği oranlarda zamlanan KYK bursları, Ocak ayı itibari ile zamlı bir şekilde öğrencilerinde hesaplarına yatırılıyor.

 

2019 - 2020 yılı öğrenim dönemi KYK burs başvurusunda bulunan adaylar için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 16 Kasım Cumartesi günü sonuçları açıklamıştı. Peki 2020 KYK bursu ne kadar? Kaç TL zam geldi?

KYK BURSLARINA ZAM YAPILDI?

2020 öğretim süreci boyunca burs almaya hak kazanan öğrencilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli açıklama geldi. Her yıl olduğu gibi bu yılda aynı oranda artış gösteren KYK bursları 50 TL'lik bir artışla 550 TL'ye yükseldi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o konuşması:

Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020'de kredi veya burs 500 liradan, 550 liraya çıkıyor. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak. 

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUM VE VAKIFLARIN LİSTESİ

KYK BURSUNU NEDİR? KİMLER ALABİLİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

BURSTAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler

- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
- Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
- Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,

burstan yararlanamazlar.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR