Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması

Yerli elektrikli otomobillerle birlikte 2030'da Türkiye'de 1 milyonun üzerinde elektrikli otomobil olacağını öngördüklerini belirten Dönmez, "1 milyon adet elektrikli araç şarj noktasının dağıtım şebekesine etkilerini değerlendirip, bunları hayata geçirmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2020 10:51 GÜNCELLEME 16.01.2020 11:43 EKONOMİ
Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması
Bakan Dönmez'den yerli otomobil açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından notlar; 

 

Geçen yıl hedefleri yakaladık. Çatı cephe uygulamalarıyla ilgili çalışma yaptık. Vatandaşlarımız sonuna kadar kullanabilecek. Bu imkanı sağlamış olduk. 2020 sonuna kadar TANAP'ta gaz akışı gerçekleşebilir gibi görünüyor. 

(Petrol rekoru) 1 milyar dolar üzerinde bir yatırım olacak. Petro kimya açısından ciddi ürünler ithal ediyoruz. Madenle ilgili 1 milyon metreküp sondaj yaptık. 

 

38 ton altın ürettik. 2000'den önce sıfırdı. Biz buna rağmen 130-160 ton arasında ithalat da yapıyoruz. Aynı zamanda değerleme aracı olarak görülüyor. Üretimimizi artıracağız. Altın maden işletme ruhsatları aldık. Özbekistan ve Sudan'ın altın üretimi 100 ton civarında. Geçtiğimiz yıl bor karbür tesisimizin temelini attık. 

(Mutabakap zaptı) Kıyıdaş ülkelerle bir araya gelip anlaşma yapıp yerinizi sınırlandırılmış oluyorsunuz. 

Yerli elektrikli otomobillerle birlikte 2030'da Türkiye'de 1 milyonun üzerinde elektrikli otomobil olacağını öngörüyoruz. 1 milyon adet elektrikli araç şarj noktasının dağıtım şebekesine etkilerini değerlendirip, bunları hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.

Çatı santralleri için 900'e yakın sanayi tesisinden 800 megavatı bulan, konutlardan da 10 megavat kapasite için 1300 başvuru aldık. YEKDEM devam edecek ama aynı şartlarda olmayacak. Maliyetler düştü dolayısıyla eski fiyatları kaynak bazında güncellemiş olacağız.

AYRINTILAR GELİYOR...

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • bil 4 yıl önce Şikayet Et
    pardon hangi hedef tuttu şuana kadar?
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil yılda 175000 adet üretilecek bir kısmı ihraç edilse bile büyük kısmı Türkiyede satılır. Bu araçların %90 kullanımı şehir içinde olacak başta taksiciler ve kamu kurumları kullanacak. yani bu araçlar eğer gece 20:00 sabah 08:00 saatleri arasında şarj edilirlerse mevcut elektrik üretim ve dağıtım sistemine ek bir kapasite eklemeye gerek yok
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    TC de bir Kanun cikarin Bütün Akaryakit istesyonlari en az dört tane Elektirikli Otomobiler icin sarz dolum yapacak park yeri yapmalari saglansin.önerilsin Devletde yapanlara tesvik versin .o zeman AB den önce biz Elektirikli otolara gecmis oluruz.ve Temiz bir TC ye kavusuruz.
    Cevapla
  • icraat 4 yıl önce Şikayet Et
    istasyonda en az 40 tanesinin alt yapısını kurup 5 tanesi hazır olması lazım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR