Yarıyıl tatili turizmcinin yüzünü güldürdü

Kış turizminde 4 kişilik bir aile için sömestr döneminde 3 gece 4 günlük paket tur fiyatı 3-4 bin TL'den başlıyor. Sömestr dönemi doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşacağını söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Termalde 4-5 gecelik talepler revaçta. 5 yıldızlı termal tesislerde gecelik kişi başı ortalama fiyat 400 TL’den başlıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2020 10:03 GÜNCELLEME 19.01.2020 10:03 EKONOMİ
Yarıyıl tatili turizmcinin yüzünü güldürdü
Yarıyıl tatili turizmcinin yüzünü güldürdü

Sömestır döneminde, kayak merkezleri yüzde 100 dolulukla öne çıkarken, Turistik Doğu Ekspresi ve termal oteller de yoğun ilgi görüyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sömestir döneminde kayak merkezlerine yüksek talebin olduğunu ifade etti.

 

Firuz Bağlıkaya

3 GECE 4 GÜNLÜK PAKETLER REVAÇTA

 

Bağlıkaya, kar kalınlığının yükselmesiyle birlikte özellikle Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Kartepe, Erciyes, Sarıkamış, Ilgaz, Kastamonu gibi kış turizmi merkezlerine talebin de üst seviyeye çıktığını söyledi.

Kayak turizminde 4 kişilik bir aile için sömestir döneminde 3 gece 4 günlük paket tur fiyatının yaklaşık 3 bin TL'den başladığını belirten Bağlıkaya, "Uludağ’da son günlerde artan kar yağışı ile birlikte doluluklar olumlu etkilendi. Sömestir dönemi doluluk oranları yüzde 100’e ulaşacak. Uludağ’da sömestr döneminde 3 gece 4 gün ya da bir haftalık paketler öne çıkıyor. Fiyatlar yıldızlı tesislerde kişi başı günlük 400 TL seviyesinden başlayıp daha üst seviyelere çıkıyor" dedi.

Bağlıkaya, Afyonkarahisar başta olmak üzere Yalova, Bursa, Ankara-Kızılcahamam ve Balıkesir lokasyonlarının termal alanda ilgi gördüğünü anlatarak, "Termalde yatak kapasitesinin en yüksek olduğu Afyonkarahisar, en yüksek talep gören nokta. Termal tatilde 4-5 gecelik talepler öne çıkıyor. 5 yıldızlı termal tesislerde gecelik kişi başı ortalama fiyat yaklaşık 400 TL’den başlıyor." 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR