Yeni bir dönem başladı! Kuleye milli dokunuş

Pilot ile kule arasında iletişimi sağlayan ses haberleşme sisteminde yeni bir dönem başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2020 06:06 GÜNCELLEME 27.01.2020 06:06 EKONOMİ
Yeni bir dönem başladı! Kuleye milli dokunuş
Yeni bir dönem başladı! Kuleye milli dokunuş

Ankara merkezli ONUR Mühendislik tarafından geliştirilen IP tabanlı yerli ve milli ses haberleşme sistemi (OCS-NG4000), bugüne kadar TSK'ya ait hava meydanlarında kullanılıyordu. DHMİ tarafından da tedarik edilen sistem; Gaziantep, Muş, Adana, Siirt, Sinop, Van, Şırnak, Bingöl, Kastamonu, Aydın ve Ordu-Giresun Havalimanlarında devreye girdi. Sistemin ilk uçuşlu kabul testi Aydın Havalimanı'nda yapıldı.

 

Başarıyla gerçekleşen inişin ardından ONUR Genel Müdürü Noyan Dede "Sistemimiz, yeni nesil standartların tümünü karşıladı. Aydın'daki ilk inişin ardından pilotlar 'daha önce kuleyi hiç bu kadar net duymamıştık' diyerek, bizleri tebrik etti" dedi.

Sistemin en önemli özelliği; üç-dört operatörün yapacağı işin bir operatör tarafından yapılmasına imkân vermesi ve tek bir panel üzerinden tüm haberleşmenin yönetiliyor olması. Noyan Dede "Yerli imkanlarla geliştirdiğimiz sistem, yurt dışından alınan sistemlere oranla en az yüzde 30 tasarruf sağlıyor" diye konuştu.

 

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ermeniye mi kaldı bu iş aselsan ,havelsan varken ,stretejik önemi olan bir durum adamlar savaş durumunda her şekilde kontrol ederler yazık,yazık yetkilelere ihbar ediyorum
    Cevapla
  • Saracen 4 yıl önce Şikayet Et
    "Yerli ve milli ses haberleşme sistemi (OCS-NG4000), bugüne kadar TSK'ya ait hava meydanlarında kullanılıyordu" Diye yaziyor bunuda mi okumadin? Eger bir risk olsa Askeriye bunu kullanır mı? Ayrica Arkadaslarin belirttigi gibi Noyan bir Turk ismi ve hic olmazsa özür dile.
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Firmanın ermeni olduğu kanaatine nasıl kapıldınız acaba çok enteresan. Noyan Türk ismidir. Aç biraz kültürünü geliştir tarih oku. Ne mutlu ki böyle bir firma var ve bu işi yapıyor.
    Cevapla
  • Armoni 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler sanatkar insanlardır. Sadıka-i Millettir. Yiğidi öldür hakkını yeme.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kafada olursan senden bir şey olmaz. Yerli kavramını anlamış değilsin. Vatandaş olan ermenilerde bu ülkenin değeridir. Eğer kim ülkesine zarar veriyorsa o vatandaş değildir. Bir çok türk ülkesine zarar veriyor ne yapalım o zaman ? Etnik kimlik oluşturmayın. Aslolan devlete hizmet ve devletin yanında olmaktır.
    Cevapla
  • serkan öztürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Belki de ermenidir. YAN hecesi ermenice olduğu kanısına vardırıyor. ama NOYAN ne demek, kime denir, nedir? bunları bilmeyen bir TÜRK olmaktansa keşke ermeni olsaydın.
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Abuk sabuk yorumlar yapıp milleti provake etmeyin, zehirlemeyin. Ermeni' de bu milletin vatandaşı. Belki senin gibi düşünenlerden daha da milli olabilir.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah tebrikler
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Sınır 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler tebrikler tebrikler.düşmanın önünegeçmeliyiz.
    Cevapla
  • Maşaallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR