EGM kadrolu personel alımı başladı! 2020 Emniyet Genel Müdürlüğü başvuru şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) lise mezunu personel alımı başvuruları başladı. KPSSP94 puan türünde en az 70 puan alma şartı aranan ilanda adaylar, sözlü mülakata tabi tutulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2020 10:53 GÜNCELLEME 27.01.2020 11:51 EKONOMİ
EGM kadrolu personel alımı başladı! 2020 Emniyet Genel Müdürlüğü başvuru şartları
EGM kadrolu personel alımı başladı! 2020 Emniyet Genel Müdürlüğü başvuru şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), lise mezunu personel alımı başladı. KPSSP94 puan türü esas alınarak yapılacak görevlendirmede adaylar, merkez ve taşra teşkilatlarında kadorolu olarak yardımcı hizmetler sınıfında görev yapacak. Yayınlanan ilan ile 2 Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve 3 Personel Diresi Başkanlığına alım yapılacak. Peki EGM personel alım şartları neler? Erkek ve kadın adayların başvuruda bulunabileceği personel alımı başvuru şartları neler?

 

EGM LİSE MEZUNU KADROLU PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

EGM personel alımı başvurusunda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen şartları taşıması gerekmektedir. İşte başvuru şartları;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

 

2. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,

3. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

5. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

6. KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ

EGM personel alımı başvuru süreci bugün yani 27 Ocak 2020 tarihi itibari ile başladı. Başvuru şartlarını taşıyan tüm adayların istenilen belgelerle birlikte en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar İl Emniyet Personel Şube Müdürlüğüne başvurularını bizzat gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

2020 EGM KADROLU PERSONEL ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Kimlik belgesi,

b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

d) Başvuru yapan adaylar en fazla 2 tercihte bulunabileceklerdir.

e) KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

2020 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI RESMİ METİN