Murat Kurum: Elazığ’da 3650 konutun yapımını başlattık

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem üzerine bölgede incelemeler sürüyor. İlk günden bu yana incelemeleri yakından takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaşananları ve bundan sonraki süreci değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2020 21:01 GÜNCELLEME 29.01.2020 21:06 EKONOMİ
Murat Kurum: Elazığ’da 3650 konutun yapımını başlattık
Murat Kurum: Elazığ’da 3650 konutun yapımını başlattık

Kurum yıkılan bölgede 300 konutluk proje geliştirdiklerini belirterek vatandaşların yaralarını sarmak için hareket ettiklerine değindi. 

 

 

"ELAZIĞ'DA 3650 KONUTUN YAPIMINI BAŞLATTIK"

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Elazığ’da 3650 konutun yapımını başlattık bunlardan 200’ü Sürsürü Mahallesi’nde, 300 konut Mustafa Paşa Mahallemizde, 2000 konut Yemişli’de ve Sivrice merkezde 350 konut üretiyoruz. Buna ek olarak elimizde de 400 rezerv konutumuz bulunmaktadır. Bir taraftan da tarım köy kapsamında vatandaşlarımızın hayvancılıkla ilgili ihtiyaçlarını giderecek bir projeyi gerçekleştireceğiz. En geç Şubat ayı sonuna kadar fiili çalışmalar başlayacak ve yıl sonuna kadar da tamamlanmasını hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri de bunlara ek olarak yürütüyoruz. 2 mahallemizde başlattık, 1 mahallemizde de riskli alanları belirleyip kentsel dönüşüm proje çalışmalarını sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Bölgede kira bedellerinin artmasına yönelik iddialara ise Bakan Kurum, “Bu durumla ilgili birkaç şikayet bizlere de geldi ancak ben Elazığ’ın geneline yönelik olduğunu düşünmüyorum. Elazığ’ın insanlar misafirperver ve vatanseverdir. Bu noktada hem savcılığımız hem de valiliğimiz gerekli incelemeyi yapıyorlar. Doğrulanması halinde de hukuki her türlü işlemi yapacağız.” şeklinde konuştu.

"MALATYA'DA 2500 BAĞIMSIZ BÖLÜMDEN OLUŞAN UYGULAMAYI BAŞLATTIK"

Malatya’nın da pek çok noktasına ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Malatya’da 2500 bağımsız bölümden oluşan uygulamayı başlattık. Bunun 1000 tanesi şehir merkezli uygulamalar,1500 tanesi de tarım-köy uygulamalarıdır. Bunlar da ahırlı ve ahırsız olacak şekilde oluşturulacaktır.” dedi.

Kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Kurum, “Kentsel dönüşüm ülkemizde terör kadar önemlidir. Bu işin siyasetinin yapılamamalıdır. Bizler kentsel dönüşümde çok önemli adımlar attık. Birçok projeyi başlattık birçoğu da yapılmaya devam etmektedir.” şeklinde değerlendirdi.

YORUMLAR 2
  • gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan Mütahitleri iyi denetlesinler.. hatta denetleyenleri bile denetlesinler. herkes cebini doldurmanın peşinde. O yıkılan okulları acaba kim yaptı.. yapılalı kaç yıl oldu.. Lütfen Denetleyin. Hemde dışarıdan birileri ile denetleyin.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Marmara depreminden sonra o zamanki Ecevit hükümeti yıllarca aksiyon alamamıştı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR