Evliliğin maliyeti göz korkutuyor! Ortalama 80 bin lira...

Yeni evlenecek çiftlerin düğün ve ev masrafları ortalama 80 bin liraya çıktı, evliliğin maliyeti arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2020 11:07 GÜNCELLEME 31.01.2020 11:08 EKONOMİ
Evliliğin maliyeti göz korkutuyor! Ortalama 80 bin lira...
Evliliğin maliyeti göz korkutuyor! Ortalama 80 bin lira...

Gelinlik, damatlık, gelin saçı ve damat tıraşı, dış çekim, düğün salonu ve ev mobilyaları ile altın alışverişinin olduğu bir düğünün maliyeti en az 80 bin lirayı buluyor. Olmazsa olmaz bu kalemlerden ziyade tercihlere göre fiyat çok daha yukarı seviyelere de çıkabiliyor.

 

 

4. Samsun EV'leniyoruz Fuarı’nda yer alan mağazalardan derlenen verilere göre fiyatlar gelinlikte 4 bin 500 liradan, damatlıkta bin 300 liradan başlıyor. Gelinlikte kullanılan dantel ve işlemeler arttıkça fiyatta yükseliyor. Gelin saçının maliyeti bin lira olarak düğün salonu yalnızca düğün hesaba katıldığında 10 bin TL’den başlıyor. Bu fiyata düğün çekimi, organizasyon, müzisyen ve kuru pasta yiyecek maliyeti dahil. Kına ve nişan içinde salon tutulmak istenirse bu fiyat bir iki kat artabiliyor. Kuyumculardan alınan bilgiye göre ise kınadan düğüne kadar ortalama 50 bin liralık altın alışveriş yapılıyor. Bu fiyat bütçeye göre 30 bin liraya kadar düşebiliyor. Altında fiyatların yükselişi bu sene en çok düğün yapacakları etkilemiş gibi görünüyor.

Son senenin trendlerinden birisi de dış çekim. Dış çekimde de fiyat verilen hizmete göre değişmekle birlikte 60 dakikalık bir çekim, aile albümü, poster ve canvas gibi hediyeleriyle bin liraya yapılabiliyor. Eğer son dönemin trendlerine uyularak düğün hikayeli, müzik klipli, balayında çekime dahil olmak üzere bir hizmet içinse çiftlerin 10 bin TL’yi gözden çıkarması gerek. Düğün ve hazırlıkları kadar önemli olan bir diğer şeyse ev ihtiyaçları. Yatak odası, yemek odası ve koltuk takımı dahil bir setin fiyatı 20 bin TL, çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesi dahil bir set ise en uygun 5 bin 900 TL’den bulunabiliyor. 3 + 1 bir ev için halı ve perde maliyeti ise en az 6 bin TL.

 

 

Tüm kalemler toplandığında 4 bin 500 TL’den gelinlik, bin 300 TL’den damatlık, bin TL’ye gelin saçı, 300 TL’ye damat tıraşı, 10 bin TL’ye düğün salonu ve çekim, bin TL’ye dış çekim, 30 bin TL’lik altın ve takı alışverişi, 20 bin TL’ye ev mobilyası, 5 bin 900 TL’ye beyaz eşya ve 6 bin TL’ye halı ve perde alındığında bir düğünün maliyeti 80 bin TL’yi buluyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonra niye zina artıyor diyorlar. Evlenenler niye boşanıyor diyorlar. Desinler. Sadece desinler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR