İSMMMO’ya Maktu Üye Aidat Protestosu

İstanbul Meslekte Birlik Grubu, İSMMMO Yönetimi’nin 2020 yılı için meslek mensuplarına uygulanacak maktu üye aidat tutarında yaptığı fahiş artışı, Şişli’de yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2020 19:21 GÜNCELLEME 31.01.2020 19:21 EKONOMİ
 İSMMMO’ya Maktu Üye Aidat Protestosu
İSMMMO’ya Maktu Üye Aidat Protestosu

2019 yılında 480, 00 TL olan maktu üye aidatını, yüzde ellilik zam oranı ile  750,00 TL’ye çıkaran İSMMMO Yönetimi, sonrasında yapılan düzeltme ile 690,00 TL olarak açıkladı. Bu fahiş zammın ardından İstanbul Meslekte Birlik Grubu,  Mali Müşavirlerin beklentileri, İSMMMO’nun keyfi uygulamaları ve yapılan aidat zammı ile ilgili Şişli’de bir basın açıklaması yaptı.

 

KENDİLERİNİN YAPTIĞI ZAMMI GENEL KURULUN ÜSTÜNE ATTILAR

Meslek Birlik İstanbul Başkanı Ertem Yüksel Kahveci, “İSMMMO yönetiminin çoğunluğunu elinde tutan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği adındaki grubun odadaki temsilcileri, bu zamda yönetim kurulu olarak bir müdahilliklerinin olmadığını, zira önceki yıllarda yapılan bütçe ve 2019 Mayıs  ayında yapılan Genel Kurul Kararı ile sabit hale geldiğini ve bu noktada bir şey yapamayacaklarını ileri sürmüşlerdir. Kendilerinin yaptığı zammı Genel Kurul’un üstüne atarak sorumluluktan kaçma örneği sergilemişlerdir” şeklinde konuştu.

 

MESLEĞE YENİ ADIM ATANLAR RUHSATLARINI ALAMAMAKTADIR

Nispi temsil hakkının tüm kurallarda uygulanması talebini oda yönetiminin çoğunluğunun elinde bulundurduğu grup tarafından tartışma konusu dahi yapılmadan reddedildiğini ifade eden Kahveci, “bunun sonucunda bizlerde hakkımızı aramak için yüce Türk adaletinin kıymetli mahkemelerine başvurmuş olmamızla devam eden bir sürece tanıklık etmiş bulunuyoruz”  dedi.

Mesleğe yeni adım atmış meslektaşlardan alınan yüksek ruhsat ücretlerinin ayrıca masaya yatırılması ve düşürülmesi gerektiğini kaydeden Kahveci, genç meslektaşlarının hakları olduğu halde sırf maddi güçleri olmadığından dolayı ruhsatlarını ellerine alamamakta olduğunu belirtti.

İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Kahveci, ayrıca Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde ölenlere rahmet, yaralananlara da baş sağlığı diledi. Öte yandan, Türk Bayrağını yırtan Yunanlı Parlamentere seslenerek, “Yunanistan dahi tüm dünya Türkiye’nin gücünü bilir, eğer isterlerse Türkiye’nin gücünü bir kez daha göstermekten çekinmeyiz” dedi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Smmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Odayı yöneten gruptan ziyada Meslekte birlik grubu, sorunların çözümü yönünde bana daha samimi geliyor inşAllah oda yönetimini alırlar
    Cevapla
  • Hayri 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun meslekte birliğe
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir meslek grubunda görev alabilmek için,o meslek grubunun odasına kayıt zorunluluğu kalkmadıkça sömürü düzeni devam eder. Sağlık,Hukuk,Mimar ve Mühendis vs.Bir meslek grubuna,odasına isteyen kayıt olsun isteyen olmasın. Kamu veya özel kurumda iş alabilmesi için,ofis alabilmesi için meslek grubu kaydı istenmeden diploması yeterli olmalı.
    Cevapla
  • Ugr 4 yıl önce Şikayet Et
    Sömürü düzeninin silahşörleri bu meslek odaları.Kapatın millet rahatlasın
    Cevapla
  • HASANA 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda nerden çıktı,ilk defa duyuyorum.
    Cevapla
  • Erhan Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen faytoncusun galiba ?
    Cevapla
  • Ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar istanbuldaki muhasebeciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR