BDDK'dan çok önemli kuyumcu açıklaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, son dönemde, kuyum sektöründe faaliyet gösteren bazı işletmeler üzerinden yüksek kazanç vaadi veya kar garantisiyle nakit para ve altın başta olmak üzere kıymetli maden toplanarak oluşturulan mağduriyetler konusunda uyarıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2020 10:06 GÜNCELLEME 01.02.2020 10:06 EKONOMİ
BDDK'dan çok önemli kuyumcu açıklaması!
BDDK'dan çok önemli kuyumcu açıklaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde, kuyum sektöründe faaliyet gösteren bazı işletmeler üzerinden yüksek kazanç vaadiyle nakit para ve kıymetli maden toplanarak mağduriyetler oluşturulduğu belirtilerek vatandaşlardan, tasarruflarını kurum ve diğer ilgili merciler tarafından yetkilendirilen finansal kuruluşlarda değerlendirilmesi istendi.

 

 

BDDK'dan yapılan açıklamada, son dönemde, kuyum sektöründe faaliyet gösteren bazı işletmeler üzerinden yüksek kazanç vaadi veya kar garantisiyle nakit para ve altın başta olmak üzere kıymetli maden toplanarak ya da değerlendirilmek üzere emanet adı altında teslim alınarak, karşılığında makbuz, senet, kartvizit ve muhtelif evrak verildiğine, kişilerin maddi kayıplarının oluştuğuna ve muhtelif mağduriyetler yaşandığına yönelik şikayetlerin kuruma ulaştığı bildirildi.

Vatandaşlardan herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bu kişilere itibar edilmemesi istenen açıklamada, gerek nakit para gerek kıymetli maden şeklindeki tasarrufların kurum ve diğer ilgili merciler tarafından yetkilendirilen finansal kuruluşlarda değerlendirilmesi, tasarruf ve yatırım işlemlerinin yetkili kuruluşlar üzerinden yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca, tasarruf ya da yatırım amacıyla yetkisiz kişiler tarafından nakit para veya kıymetli maden toplanmasının ilgili Kanunlara aykırılık oluşturacağının ve adli yaptırımlara tabi olduğunun ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacağının hatırlatılmasında yarar görülmektedir. 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 150. maddesi gereğince, izin almaksızın banka gibi faaliyet gösteren ya da mevduat kabul eden yahut katılım fonu toplayan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevlileri, üç yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca, bu suçun bir iş yeri bünyesinde işlenmesi halinde bu iş yerlerinin bir aydan bir yıla kadar, tekerrür halinde ise sürekli olarak kapatılmasına karar verilebilir."

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Dir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlar
    Cevapla
  • Mehmet ünlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim memlekette şaşkınlar bitmez örneğin tosuncuk vakası daha önce izmir de saadet zinciri vakası İstanbuldan peynirci vakası aklıma gelen ler.
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    cezası yok ama tongaya düşmeyin. güldürmeyin adamı.
    Cevapla
  • hadi oradan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuklardan ibret almayan insanlara müstehaktır.
    Cevapla
  • Öfke 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca cezası yok
    Cevapla
  • Talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR