Pistten çıkan uçak için ABD'den heyet geliyor

ABD'nin sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan heyet, uçakta imalat hatası olup olmadığını araştıracak. Kazaya ilişkin ön raporun yaklaşık 1 ay içinde çıkması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2020 10:32 GÜNCELLEME 06.02.2020 10:33 EKONOMİ
Pistten çıkan uçak için ABD'den heyet geliyor
Pistten çıkan uçak için ABD'den heyet geliyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçağın pistten çıkmasıyla meydana gelen kazayı araştırmak üzere Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezince (UEİM) komisyon oluşturulurken, buradaki uzmanlarla çalışmak için ABD'nin sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan heyet de Türkiye'ye gelecek.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde PC2193 sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait Boeing 373 tipi yolcu uçağının kaza haberi gelir gelmez UEİM uzmanlarından oluşan komisyon kuruldu. Kazanın oluş nedenini araştırmak üzere havalimanında incelemelerde bulunan komisyon, çalışmalarına devam ediyor.

İMALAT HATASI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK!

 

Komisyonla konuyu araştırmak üzere ABD sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan bir heyet de Türkiye'ye gelecek. Heyet, kazada 3 parçaya bölünen uçakta imalat hatası olup olmadığını inceleyecek.

UEİM uzmanları ve ABD'li heyetin çalışmaları ışığında, kazaya ilişkin ön raporun yaklaşık 1 ay içinde hazırlanması öngörülüyor.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı dün saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti. Çok sayıda kişinin yaralandığı Boeing 373 tipi uçakta 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • uçan adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazaya karışan uçak bir Boeing ise şirket bir heyeti kazayı araştırmakla görevlendiriyor, bu durum Airbus için de geçerli alınganlık etmeyelim...
    Cevapla
  • ali k 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım nokta pist bitimi neden şarampol orlar doldurulsa yine düz bir zemin yapılsa rampayapılsa en azından pistten çıksa bile düzlükte gider durur
    Cevapla
  • Vatan Sever 4 yıl önce Şikayet Et
    pegasus binmem artik
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    uçağa sabotaj var uçakta ceymis bond çantalı abdli veyabaşka yabancı ajanlar var tc yi karalamaya çalışıyorlar,,,
    Cevapla
  • lafonty 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar paranoyak olmayın kardeş Türkiye'yi karalayacak olsa Thy yi hedef alırdı pegasus u değil.
    Cevapla
  • düşünen deli 4 yıl önce Şikayet Et
    pistin bitiminden yaklaşık 100 metre sonra aşağı düşüyor uçak düşme noktalarına biraz toprak dökülmüş olsa uçak çarpıp sağlanıp kalır ve aşağı düşmez. bu kadar basit bir tedbir bile alınmıyor havaalanlarında.
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    yürü be aslanım, ben senin kadar çok bilmem ama tahminimce toprak sete vuracak uçağın sonu pek hayırlı olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR