Erdoğan açacak: Türkiye'nin siber kalesi hizmete giriyor

Siber suçlarla mücadelede dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, şimdi de siber olaylara müdahale için emniyet, jandarma, istihbarat ve beyaz şapkalı hacker’ların koordinasyon içinde çalışacağı Ulusal Siber Olaylara Müdahale (USOM) Merkezini hizmete açıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 06:56 GÜNCELLEME 09.02.2020 12:01 EKONOMİ
Erdoğan açacak: Türkiye'nin siber kalesi hizmete giriyor
Erdoğan açacak: Türkiye'nin siber kalesi hizmete giriyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasının içerisinde yer alan ve siber tehditlere karşı yedi gün 24 saat görev başında olacak olan USOM Merkezi, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

 

TEHDİTLERE ANINDA MÜDAHALE

Türkiye’nin siber güvenliğine karşı ortaya çıkan tehditlerin belirlenmesi, muhtemel saldırıların etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin geliştirilmesi ve paylaşılması amacıyla kurulan USOM’da bütün siber tehditler bertaraf edilecek. Tehditlerin tespit ve bertaraf edilmesi için kamu kurumları ve özel kişiler ile koordinasyon sağlanmış olacak. Merkez bu kapsamda sayısı bin 289’a çıkan kurumsal ve sektörel Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) ile koordine olarak çalışacak.

 

YERLİ YAZILIMLAR KULLANILACAK

Siber tehditlerle mücadele için son yıllarda düzenlenen "Bayrağı Yakala" yarışmaları kapsamında Türkiye’nin siber yıldızları tespit edilerek göreve başlatılırken bir yandan da yerli yazılımlarla siber tehditle mücadele kaynağından başlatılıyor. BTK uzmanları tarafından geliştirilen "Avcı", "Azad" ve "Kasırga" projeleri ile siber tehdit istihbaratı güçlendirildi. Böylece birçok güvenlik firmasının henüz tespit edemediği zararlı yazılımlar USOM tarafından belirlenerek SOME’ler ile paylaşılmaya başladı.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir ihtiyaç. Emeği geçen herkesten özellikle de Reis'ten ALLAH razı olsun. Algıcı kansızlar düşünsün artık
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gençken bilgisayar savaşları olacak derlerdide bilgisayarla nasıl savaşilir diye düşünürdüm şuan anlıyoruzki en az silahlı kuvetler kadar önemli bir mezu belkide silahlı kuvetleri 10 a 100 e katlayacak kadar önemli
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başkanım birde kadınlara şiddetin cezasını artırsanız ve ayrıca bir an evvel hayvan hakları kanunu çıksa çok iyi olacak.
    Cevapla
  • sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan ,Yaptıranlardan emeği geçen herkesden Allah Razı Olsun , Ülkem adına, Her şey çok daha güzel olacak inşallah.
    Cevapla
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. çok çok daha da çok böyle yazılım uzmanı hacker gençlere, alanında çok uzmanlaşmış kişilere ihtiyaç var. ülkemiz için çok başarılı işler çıkacağından hiç şüphem yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR