İş Bankası hisseleri ile ilgili önemli açıklama!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin hazineye devri talimatının ardından başlayan çalışmalar ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan son dakika açıklaması geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 14:57 GÜNCELLEME 17.02.2020 16:28 EKONOMİ
 İş Bankası hisseleri ile ilgili önemli açıklama!
İş Bankası hisseleri ile ilgili önemli açıklama!

Son dakika haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş İş Bankası hisseleri ile ilgili "Hukukçularımız gerekli değerlendirmeyi yapıyorlar. Değerlendirmeler netleştikçe, olgunlaştıkça bu anlamda bilgi paylaşımda bulunacağız." dedi.

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Pakistan ziyaretinin ardından uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlarken konuya değinmiş ve "Bu konu ile ilgili şu anda çalışmaları birinci derecede Nurettin Canikli bey yürüyor. Bu hafta MKYK toplantısında bizlere bir sunum da yaptı. Dedik ki bu işi biraz daha olgunlaştıralım ve olgunlaştırmanın ötesinde bir de hukuki işlerle ilgili bir kurul kuralım. Hukukçu arkadaşlarımızla beraber de bu çalışmayı tam manası ile hukuki bir zemine oturtalım dedik. Zannediyorum birkaç hafta içerisinde onun neticesini de kendilerinden alacağız. Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok." demişti.

 

BİR PARTİNİN TİCARİ KURUM HİSSELERİNİ YÖNETMESİ SİYASİ PARTİLER YASASINA AYKIRI

İş Bankası'nın CHP tarafından yönetilen hisseleri tartışmalarının arkasında bir partinin, ticari kurumun hisselerini yönetmesinin Siyasi Partiler Yasasına aykırı olması bulunuyor. AK Parti'nin konuyla ilgili yaptığı çalışma son MKYK'da gündeme geldi ve kapsamlı bir tartışma yapıldı. MKYK üyelerine, Atatürk'ün mirası, darbe ve muhtıralar sonrasında bu konuda yapılan uygulamalar detaylı olarak anlatıldı. Atatürk'ün, aslında hisselerin halka bırakılmasını amaçladığını, bugünkü tablonun ise bunu yansıtmadığı belirtildi.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • işsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    chp hep yalan dolanla mılleti sömürüyor
    Cevapla
  • afafe 4 yıl önce Şikayet Et
    aklına koydumu alır yer kimsede karşı çıkamaz nokta
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet malı CHP ye verilimez.
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş savaşı nda müslüman lardan gelen para ile iş Bankası kuruldu. Bu banka hazine ye aittir.
    Cevapla
  • Muşlu... 4 yıl önce Şikayet Et
    Birileri ceplerini hazirliyor bu bakada iyi para var ama reis yedirmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR