Hava Kuvvetlerine yeni radar sistemi geliyor

Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda ASELSAN tarafından yerli teknolojiyle donatılmış, uzun menzilli erken ihbar amaçlı ve yeni nesil anten mimarisine sahip radar sistemi geliştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2020 17:01 GÜNCELLEME 18.02.2020 17:16 EKONOMİ
Hava Kuvvetlerine yeni radar sistemi geliyor
Hava Kuvvetlerine yeni radar sistemi geliyor

Erken İhbar Radar Sistemi (EİRS) sayesinde Türk ordusuna ihtiyaç duyduğu erken ihbar kabiliyeti kazandırılacak. Bu doğrultuda balistik füzeler (BF) ve insansız hava aracı (İHA) gibi çok düşük radar kesit alanına sahip hedeflerin daha uzak mesafelerden tespit edilmesi ve erken uyarı verilmesi sağlanacak.

 

Geliştirilecek sistemler ile uzun menzillerden tespit sağlanması, değişken elektronik karıştırma ve zorlu coğrafi koşullarda çalışılabilmesi ve sistemlerin konfigüre edilerek farklı amaçlar için kullanılabilmesi hedefleniyor.

Ayrıca Uzun menzilli erken ihbar amaçlı geliştirilen, yeni nesil S-Bant bir radar olan EİRS, hava soluyan hava hedeflerinin yanı sıra balistik füzelerin ve görünmezlik teknolojisine sahip/düşük RKA’lı hedeflerin uzun menzilden tespit ve takibine de imkan tanıyacak.

 

 

Sistem ile ayrıca tespit ve takip performansı artırılacak. Ayrıca meteorolojik verilerden de faydalanılabilecek. Ayrıca yeni nesil radar sistemi sayesinde yatay ve düşey eksende elektronik tarama yapılabilecek.

Çeşitli taktik operasyon modları bulunan radar sisteminin yapay zeka destekli hedef sınıflandırma yeteneği de bulunuyor. Yerli ve milli teknolojilerle üretilen Hisar-A gibi füze sistemlerimize de entegre edilebilen EİRS taktik haberleşme ağlarıyla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Gelişmiş Elektronik Koruma Tedbirleri ve Siber Güvenlik kabiliyetlerine sahip yerli radar sistemimiz anti-radyasyon füzelerine karşı önlem alabiliyor ve 10 ton sınıfı taktik tekerlekli araçlar ile taşınabiliyor.

Zorlu çevresel koşullara dayanıklılığı ölçen MIL-STG-810G standardına sahip radar sistemi 30 dakika gibi kısa sürede kurulum ve toplanma özelliğine sahip bulunuyor ve rüzgar enerji santrallerinin olumsuz etkilerine karşı özel algoritmalar geliştirebiliyor

YORUMLAR 1
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    maşallah güzel lakin daha iyisini de yaparız inşallah..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR