Jaguar Land Rover Çin'den bavulla parça taşıdı

Otomotiv sektörünü derinden sarsan koronavirüs salgını, ekonomik kaybı önlemek isteyen markaların ilginç yöntemler izlemesine neden oluyor. Bunlardan İngiliz otomotiv üreticisi Jaguar Land Rover (JLR),kendi ülkesindeki üretimin aksamaması adına Çin'den bavullar içinde parça taşıdığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.02.2020 13:22 GÜNCELLEME 19.02.2020 13:23 EKONOMİ
Jaguar Land Rover Çin'den bavulla parça taşıdı
Jaguar Land Rover Çin'den bavulla parça taşıdı

Konuya açıklık getiren şirketin CEO'su Ralf Speth, "İhtiyaç duyduğumuz parçaları Çin'den İngiltere'ye bavullar içinde taşıdık. Önümüzdeki 2 hafta boyunca üretimde bir sıkıntı yaşamayacağız" dedi

 

 

Çin'deki fabrikaların koronavirüs salgını sebebiyle uzunca bir süredir kapalı olması, küresel otomotiv sektöründe tedarik sorunu yaratıyor. Bu durumu aşmak isteyen üreticiler ise ilginç yöntemlere başvuruyor.

İngiliz otomotiv üreticisi Jaguar Land Rover'ın (JLR),kendi ülkesindeki üretimin aksamaması adına Çin'den bavullar içinde parça taşıdığı ortaya çıktı.

 

 

Söz konusu gelişme ise şirketin bu yıl emekliye ayrılacak CEO'su Ralf Speth tarafından açıklandı.

Speth, "İhtiyaç duyduğumuz parçaları Çin'den İngiltere'ye bavullar içinde taşıdık. Önümüzdeki 2 hafta boyunca üretimde bir sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

İngiltere'nin en büyük otomotiv üreticisi Jaguar Land Rover, ülkedeki 3 tesisinde yılda 400 bin araç üretiyor.

Koronavirüs salgını, İtalyan Fiat'ı da vurmuştu. Şirketten yapılan açıklamada, Çin'den tedarik edilemeyen elektronik aksam nedeniyle 500 L modelinin üretildiği Sırbistan fabrikasında üretime ara verildiği bildirilmişti.

Otomotiv sektöründe Çin'de fabrikaların kapalı kalma süresinin uzaması halinde benzer gelişmelerin yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Honda kararindan vazgeçer ve üretime devam eder,bekluyoruz bir aciklama
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde ki sıfır araba sıkıntısıda burdan kaynaklanıyor,üretim daralıyor,sıfır araçlar bize uğramadan avrupaya gidiyor,siparişle getiriliyor,yakında karaborsayada düşer,çin biran önce bu virüsten kurtulmalı,cebimizde ki çakmaktan,çakmağı koyduğumuz pantolana kadar karaborsa olur.
    Cevapla
  • REİS 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bizim TOGG için Çin den bir vida alsan milli ve yerli değil der bunlar. Bilmiyorlar ki hiç bir araç %100 kendi ülkesin de üretilmiyor
    Cevapla
  • Selim asaf 4 yıl önce Şikayet Et
    Şükür bizde o sıkıntı yok. Her otonun yedek parçası Bursa Kocaeli Manisa vs. Üretilebiliyor
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle... Konyada bir fabrika gece gündüz 3 vardiya üretim yapıyor ve tamamen Avrupaya gönderiyor.
    Cevapla
  • mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    yavaş..
    Cevapla
  • İzmir 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR