Annelere 650 TL çocuk parası | Kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB Delegasyonu, 'Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında çalışan annelere aylık 650 TL verilecek. Peki anne desteği (kreş yardımı) başvuru şartları neler?

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2020 22:05 GÜNCELLEME 22.02.2020 22:05 EKONOMİ
Annelere 650 TL çocuk parası | Kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Annelere 650 TL çocuk parası | Kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır?

0-60 ay arasında çocuğu bulunan ve SGK’lı olarak çalışan annelere devlet tarafından 650 liralık maddi destek sağlanıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında açıklanan 'Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' hayata geçti. Destekten, 0-60 ay arasında çocuğu bulunan annelerden, 4/a’lı sigortalı olarak çalışanlar yararlanabilecek.Proje şuan için pilot illerde hayata geçirildi. Yeterli ilgi görmesi durumunda tüm illerde de bu projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

650 TL KREŞ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Destekten, 0-60 ay arasında çocuğu bulunan annelerden, 4/a’lı sigortalı olarak çalışanlar yararlanabilecek.

- Kreş, anaokulu veya gündüz bakımevlerine banka kanalıyla ödeme yaptıklarına dair dekontları SGK’ya sunmaları sonrası, yapılacak kontroller neticesinde SGK tarafından ödemeler annelerin banka hesaplarına yapılacak.

 

- Destekten yararlanabilmek için annelerin çocuklarını MEB veya ASPB’ye bağlı kreş, anaokulu ve gündüz bakım evlerinden birine, düzenli ve tam süreli olarak gidiyor olması gerekiyor.

- Dolayısıyla haftanın bazı günleri, sabahtan öğleye kadar veya düzensiz şekilde bu kreş veya ana okullarına giden çocuklar için değil, tam süreli, haftanın bütün günlerinde kreş, anaokulu veya gündüz bakım evlerine giden çocuklar için destek sağlanacak.

- Ayrıca suistimallere karşı çocukların kreşe devam edip etmedikleri denetimlerle kontrol edilecek.

650 TL Kreş Yardımı

650 LİRALIK KREŞ YARDIMI

Çocuğunu kreşe gönderen çalışan annelere aylık 100 euro destek sağlanacak. Söz konusu destekten yararlanmak için ön kayıtlar bugün başlarken; anneler, en fazla 24 ay bu teşvikten faydalanabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla Avrupa Birliği Delegasyonu’nun birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde, belirlenen illerde çalışan annelerden çocuğunu kreşe gönderenlere aylık 100 euro destek sağlanacak. Destekten yararlanmak için ön kayıtlar bugün başlıyor. Proje çerçevesindeki destekten, 0-60 ay arasında çocuğu bulunan annelerden, 4/a’lı sigortalı olarak çalışanlar yararlanabilecek.

HANGİ İLLERDE VERİLECEK?

Destekten yararlanacak annelerin; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Elazığ, Malatya illerinden birisinde ikamet etmeleri gerekiyor. 

Bu illerde ikamet eden ve çocuklarını kreşe göndere annelere destek sağlanacak. Destekten yararlanabilmek için annelerin çocuklarını MEB veya ASPB’ye bağlı kreş, anaokulu ve gündüz bakım evlerinden birine, düzenli ve tam süreli olarak gidiyor olması gerekiyor. Dolayısıyla haftanın bazı günleri, sabahtan öğleye kadar veya düzensiz şekilde bu kreş veya anaokullarına giden çocuklar için değil, tam süreli, haftanın bütün günlerinde kreş, anaokulu veya gündüz bakım evlerine giden çocuklar için destek sağlanacak. Ayrıca suiistimallere karşı çocukların kreşe devam edip etmedikleri denetimlerle kontrol edilecek.

KREŞ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kreş yardımı için başvurular http://www.sgkkurumsalcocukbakimi.org adresinden yapılıyor. Annelerin bu adresten ön kayıt yapmaları gerekiyor. Başvuru için e-Devlet üzerinden erişim sağlanacak. Ön kayıt için gerekli bilgileri sisteme kayıt eden annelere, kesin kayıtlar için randevu verilecek. Kesin kayıt için verilen randevu tarih ve saatinde projenin yürütüleceği illerdeki proje ofislerinde kesin kayıtlar yapılacak. Kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK’ya bildirilen kazancın aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını (5.116 TL) aşmaması gerekiyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

SGK’YA DEKONT VERİLECEK

Destekten yararlanmaya hak kazanan anneler, en fazla 24 ay süreyle destekten yararlanabilecek. Annelere her ay 100 euro ödenecek. Destek kapsamındaki anneler Halk Bankası’ndan euro ve TL hesabı açtıracaklar. Kreş, anaokulu veya gündüz bakımevlerine banka kanalıyla ödeme yaptıklarına dair dekontları SGK’ya sunmaları sonrası, yapılacak kontroller neticesinde SGK tarafından ödemeler annelerin banka hesaplarına yapılacak. SGK kontroller sonrasında ödemeleri gerçekleştirecek. 10 bin 250 anneye destek sağlanacak.

KIRTASİYE ÖDEMESİ DE VAR

Proje kapsamında destek sağlanacak ilk 13 bin anneye, ilk ay 100 euro kırtasiye gideri ödemesi de yapılacak. Dolayısıyla ilk 13 bin anne ilave 100 euro destekten faydalanacak. Destek sağlanan anne sayısı 13 binin üzerine çıktıktan sonra bu destek ödenmeyecek.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • ? 4 yıl önce Şikayet Et
    ev hanimlarina yapin asil onlarin parasi zaten var
    Cevapla
  • KRAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amacı yardım falan değil. Kadınları evlerden çıkararak aile yapısını bozmak istiyorlar.
    Cevapla
  • vahit ozkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne kardesim.calismayan anneler ne yapsin,ve 3 cocuklular.milletin parasıni carcur etmeyin
    Cevapla
  • Memed 4 yıl önce Şikayet Et
    AB Delegasyonu ile yapılan bu anlaşma da tıpkı İstanbul Sözleşmesi gibi Türk aile yapısını yıkmaya yönelik bir girişimdir. Kadın çalışmaya teşvik edildiği için çocuk aile terbiyesi alamayacak. Ayrıca istisnaları hariç, çalışan her kadın işsiz bir erkek (aile) demektir.
    Cevapla
  • hakan yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Asil calismayan annelere verilmesi gerek zaten cocugun masraflari var evde tek calisan 2 cocuk nasil bakip okutsun ustune kira fatura yeme icme her ay bankalara borclaniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR