8 milyar dolarlık projede sona gelindi! Yıl sonunda tam faaliyete geçiyor

Azerbaycan ve Türkiye’nin enerji alanında bugüne kadar süregelen başarılı iş birliğinin en önemli sembollerinden olan 8 milyar dolarlık yatırım değerine sahip TANAP'ın da dahil olduğu Güney Gaz Koridorunun 2020 sonuna kadar tam faaliyete geçeceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2020 20:16 GÜNCELLEME 28.02.2020 20:29 EKONOMİ
8 milyar dolarlık projede sona gelindi! Yıl sonunda tam faaliyete geçiyor
8 milyar dolarlık projede sona gelindi! Yıl sonunda tam faaliyete geçiyor

Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Şahdeniz 2 yatağı, Güney Kafkasya Boru Hattı, TANAP ve Trans-Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun 2020 sonuna kadar tam faaliyete geçeceğini bildirdi.

Bakü'de, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 6. Bakanlar Toplantısı düzenlendi. Açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı toplantıda, Avrupa Birliği, Gürcistan, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, ABD, İngiltere, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan ve Romanya gibi ülkelerden ilgili bakanlar ve üst düzey yetkililer yer aldı.

 

 

Projeye finansman kaynağı sağlayan uluslararası bankaların yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar temsil etti. 

Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Güney Gaz Koridorunun dördüncü ve son etabı olan TAP projesinin yüzde 92'sinin tamamlandığını açıkladı.

AZERBAYCAN DOĞALGAZI AVRUPA'YA, İTALYA'YA ULAŞACAK

Şahbazov, "TAP, 2020 sonuna kadar tamamlanacak ve Güney Gaz Koridoru tam faaliyete başlayacak. Azerbaycan doğalgazı Avrupa'ya, İtalya'ya ulaşacak." dedi.

Güney Gaz Koridorunun daha sonraki dönemlerde genişletilebileceğini belirten Şahbazov, Azerbaycan'da gelecek vadeden doğalgaz yataklarının bulunduğunu, yeni yatakların işletilmesiyle daha fazla doğalgaz ihraç edileceğini söyledi. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • saga 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel, bravo, teşekkürler Türkiye, teşekkürler Azerbaycan.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan dan gaz gelsin ki rus gazı iptal edilsin
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    La bizede satın. Çok pahalandı gaz olması gerekenin 2 katı şuan. Tabi alım gücüne göre adamlar M3 0,5-1 birim para veriyor 2000 maaş alıyor. biz aynı birim parayla 2 ye alıyoruz m3'ü.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus ve Iran doğalgazına alternatif olması gerek. Iran ve Rusya tehlikeli. Bunlar Türkiye'yi savaşa sürüklemek için mücadele ediyor. Siyonistler emperyalistler emretti diye katliam yapıyorlar. Elbet cezalarını çekecekler. Bunların hepsi Islam'a ve Müslümanlara karşı tek kelime ile caniler!
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    rus gazı belasından kurtuluş...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR