Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Memurlara servis kalkıyor mu?

Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılmasına yönelik haberler bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Konuya ilişkin resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2020 09:18 GÜNCELLEME 01.03.2020 09:18 EKONOMİ
Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Memurlara servis kalkıyor mu?
Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi! Memurlara servis kalkıyor mu?

Memurlara servis kalkıyor mu? sorusu kamuda istihdam eden memurlar tarafından merakla araştırılıyordu. Memur personelinin servis uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağına dair Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları...

 

 

MEMURLARA SERVİS KALKIYOR MU?

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; 

 

 

"27 Şubat 2020 tarih ve 801 sayılı genel yazımızın içeriğine ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

Kamu idarelerindeki personel servisi uygulamasının kaldırılması söz konusu değildir.

Halihazırda bazı kamu idareleri sahip oldukları taşıtlar yoluyla, bazı kamu idareleri taşıt kiralama yoluyla, bazı kurumlar ise toplu taşıma kartı verilmesi yöntemi ile personeline taşıma hizmeti sunmaktadır ve bundan sonra da bu yöntemler kullanılmaya devam edilecektir.

Genel yazımız ile yapılan açıklama çerçevesinde, kamu idareleri farklı personel taşıma hizmetleri arasından, hizmetin gerekleri ile ekonomik olan yöntemleri birlikte dikkate alarak kendilerine uygun olan yöntemi seçeceklerdir.

Ayrıca, mevcut personel servis kiralama sözleşmeleri devam edecektir. Kamu idareleri tarafından uygun görülmesi halinde, ilgili sözleşmeler yenilenerek, servis hizmeti alınmaya da devam edilebilecektir." denildi.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Hatice 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kalkmasın evden bakanlığa mesefa uzak çok zor arabada olmayınca dahabir zor herşey bitti şimdi servislermi zaten ücretimizden kesiliyo sonuçta paramızla gidip geliyoz
    Cevapla
  • Servisci 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kalkmalı ben bu işten ekmek parasını kazanan biri olarak yazıyorum 3 kişi 4 kişi personel taşıyoruz personeli birleştirirsek kavga çıkartıyorlar hepsi kapısının onune kadar hizmet bekliyor sabahları camdan bakıp aşağıya inenler mi dersin neler neler servis olmasa el kaldırsalar minibüsçü almaz bunları biz taşıyoruz
    Cevapla
  • nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Şımartmayın memur tayfasını milyonlarca memurdan aldığım maaş bana helal ben bu maaşı gerçekten çalıştım ve hak ettim diyen kaç kişi var.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarında işinden çok siyaset yapan bazı memurlar, düzenli aldıkları maaşın iktidar garantisinde olmasını gözden kaçırıp, Reise salladıkça sallıyor.
    Cevapla
  • Öğrermen 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenim; Okulumda 22 öğretmen 33 otomobil var.. Neden mi? Çünkü karı koca öğretmen olanlarn bir çoğunda her ikisinde otomobil var.. (Utanmadan akşama kadar da hükümete hakaret ediyorlar. Ben mi?? Hakaret edenlere ben de misli ile hakaret ediyorum. Çil yavrusu gibi dağılıyorlar.)
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    virüsler her yerde kardeşim
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    virüsler her yerde kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR