Günlük kazançları bin lira! Oraya akın ettiler

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasının ardından Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlerin akın ettiği Edirne dışındaki adreslerden biri de Çanakkale oldu. Ayvacık ilçesine gelen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu göçmenler Yunanistan’a geçmek için olumsuz hava şartlarının sona ermesini bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2020 10:15 GÜNCELLEME 01.03.2020 10:18 EKONOMİ
Günlük kazançları bin lira! Oraya akın ettiler
Günlük kazançları bin lira! Oraya akın ettiler

İnsan kaçakçıları ise, fırtınanın sona ermesinin ardından İstanbul’dan gelen botla Göçmenleri Midilli Adası’na geçireceklerini söyledi.

Sınırı para vermeden geçmek isteyenlerin kara yolunu tercih ettiğini ancak Yunan güvenlik güçleri tarafından engellendiğini belirten kaçakçılar, gümrük kapılarından geçemeyenlerin deniz yoluna yönelmek zorunda kaldığını belirtiyor.

 

Göçmenleri geçirmek için kişi başı 500 dolar aldıklarını ifade eden insan kaçakçıları, bir bota ortalama 30-40 yolcunun bindiğini belirterek, “Toplam 15 bin dolar topluyoruz. Bir bot zaten 10 bin dolar. Günlük bin lira bize kalıyor” dedi.

YORUMLAR 4
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ne verirse helalinden versin, önemli olan o kazancı helal yolda harcayabilmek Gelirin bereketi olmayınca giderinde ne olacağı belli olmaz.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri yürüyerekmi dönüyorlar denizden sormadınızmı
    Cevapla
  • Tarafsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Onbeş bin dolar eksi on bin dolar eşittir bin TL !!!
    Cevapla
  • Rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sürümden kazansanız olmazmı 100dolar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR