Hayran kaldırlar! Türkiye ile ortak anlaşma yapabiliriz!

Tunus'un Cerbe Adası'nda ilk kez düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı'nda gösteri yapan Türk savaş uçakları heyecan uyandırdı. Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı Direktörü İslam el-Levati, 'Tunus ve Türk şirketleri arasında ortaklık anlaşması yapması bekleniyor.'diyerek sürpriz gelişmeyi duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 22:56 GÜNCELLEME 06.03.2020 22:56 EKONOMİ
Hayran kaldırlar! Türkiye ile ortak anlaşma yapabiliriz!
Hayran kaldırlar! Türkiye ile ortak anlaşma yapabiliriz!

Tunus'un Cerbe Adası'nda ilk kez düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı'na 5 Türk şirketi katılıyor. Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı Direktörü İslam el-Levati, 'Tunus ve Türk şirketleri arasında ortaklık anlaşması yapması bekleniyor.' dedi.

Türkiye dahil 40 ülkeden havacılık ve savunma alanlarında uzman 100 şirketin katıldığı fuar, pazar gününe kadar devam edecek.

Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı Direktörü İslam el-Levati, yaptığı açıklamada, 4 Mart'ta başlayan organizasyona Türkiye'nin yoğun katılım gösterdiğini belirtti.

Tunus'un Cerbe Adası'nda ilk kez düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Savunma Fuarı'na, Türkiye dahil 40 ülkeden havacılık ve savunma alanlarında uzman 100 şirket katıldı.

 

 

Levati, Tunus'ta ilk kez düzenlenen fuara Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve Baykar başta olmak üzere 5 Türk şirketinin katıldığını, ayrıca 2 Türk F-16 savaş uçağının gösteri yaptığını söyledi.

Türkiye'nin havacılık ve savunma başta olmak üzere tüm alanlarda gelişmiş olduğunu kaydeden Levati, "Tunus ve Türk şirketleri arasında ortaklık anlaşması yapması bekleniyor" dedi.

GÖSTERİ HEYECAN UYANDIRDI

Fuarda 2 Türk savaş uçağının gerçekleştirdiği 25 dakikalık gösteri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ali Onaner, birçok sivil havacılık ve savunma şirketinin yer aldığı fuara Türkiye'nin geniş katılımından gurur duyduklarını belirtmişti.

Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisinin son yıllarda çok geliştiğine dikkati çeken Onaner, bu alanda uzman şirketlerle fuara katılarak Tunus'a destek verildiğini ifade etmişti.

YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • erdinc can 4 yıl önce Şikayet Et
    yazılım kodları ve dış satış anlaşmaları sadece bize ait olmalı o zaman olur.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha! Güçlü ve sadık ülke ile anlaşma yapmak gerek. Tunus güçlü değil. Ya da satış anlaşma yasak. Bütün istihdam Türkiyede olmalı, işsizler çok. Ancak 2023 sonrası bakarız
    Cevapla
  • Vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkese herşey satabilmelisin, teknoloji transferi sadece dost ülkelere verilir. Koskaca Türkiye Cumhuriyeti kimin dost kimin düşman olduğunu hepimizden iyi bilir. Savunma sanayi ihracatla büyür, dünyanın büyük ülkelerine bakın görürsünüz bre cahiller.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Urettiklerimizin bir kısmını satmayız lazım yoksa savunma sanayii ilerlemez
    Cevapla
  • Karapapak 4 yıl önce Şikayet Et
    Satmadan önce bize karşı kullanılmaması için dost düşman tanımlaması yapılmalımTürkiye Azerbaycan Pakistan Katar gibi ülkelere dost tanımlaması yapılarak satılmasında sakınca yok caizdir satın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR