Depremzede çiftçilere müjde! Hepsi hibe olarak hesaplara yatacak

İran'daki 5,9'luk depremin ardından Van'da telef olan 1860 küçükbaş ve 34 büyükbaş hayvan için hak sahiplerine hayvanların bedelleri kadar para yardımında bulunulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2020 20:03 GÜNCELLEME 07.03.2020 20:05 EKONOMİ
Depremzede çiftçilere müjde! Hepsi hibe olarak hesaplara yatacak
Depremzede çiftçilere müjde! Hepsi hibe olarak hesaplara yatacak

İran'ın Hoy kentinde 23 Şubat'ta meydana gelen 5.9'luk depremin yıkıma yol açtığı Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 mahallede, Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar tamamlandı. 1860 küçükbaş ve 34 büyükbaşın öldüğü mahallelerde, hak sahiplerine hayvanların bedelleri kadar para yardımında bulunulacak.

 

HİBE OLARAK HESAPLARA YATACAK

 

Van Valiliği, 23 Şubat'a meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin vurduğu Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Gelenler, Güvendik ve Kaşkol mahallelerinde, yıkılan ahırların altında kalarak ölen küçükbaş ve büyükbaşlar için hak sahiplerine hayvanların bedeli kadar hibe ödeneceğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkale İlçemizde 23.02.2020 tarihinde meydana gelen depremde telef olan hayvanların sayısını belirlemek için yapılan çalışmalar tamamlandı. Hayvanların bedelleri en kısa sürede hak sahiplerine ödenecek. İran’ın Hoy Kentinde meydana gelen ve Başkale İlçesindeki sınır mahallelerinde hasara yol açan 5.9 büyüklüğündeki depremden hemen sonra bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda enkaz altında 1860 küçükbaş ve 34 büyükbaş hayanın telef olduğu belirlendi. Tespit çalışmaları sonrası, depremde hasar gören mahalle muhtarlarının talebi doğrultusunda da hak sahiplerine hayvanların bedeli hibe olarak ödenecek. Çalışmalarda son aşamaya gelinirken, Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşlara hayvanların bedelini en kısa sürede ödeyerek mağduriyetini giderecek."

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Hasan Özgökçe 4 yıl önce Şikayet Et
    3239 küçükbaş 70 adet büyükbaş hayvanın 23 şubat 2020 tarihli depremde telef olduğu Tarım ve oraman bakanı tarafında açıklanmıştı.
    Cevapla
  • baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonra derler devlet bize bakmıyor daha ne yapsın
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah razı olsun ....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR