Dolar ve euroyu koronavirüs vurdu!

Geride bıraktığımız hafta Moskova'dan, Suriye'ye yönelik gelen olumlu haberlerle 6.07 seviyelerine gerileyen dolar/TL, ABD borsalarında yaşanan koronavirüs paniğinin etkisiyle yeniden 6,10'un üzerine tırmandı. Euro/TL ise 7 liranın üzerine çıktı. Euro sabah saatlerinde 7,02 liradan el değiştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2020 08:55 GÜNCELLEME 09.03.2020 09:04 EKONOMİ
Dolar ve euroyu koronavirüs vurdu!
Dolar ve euroyu koronavirüs vurdu!

Küresel borsalar corona virüs salgınının ekonomide tahribat oluşturacağından kaygılanan yatırımcıların riskli varlıklardan çıkışı sürdürmesiyle birlikte sert kayıplarına devam ederken dolar/TL'de güne 6.20'nin hemen altında başladı. Kur daha sonra 6,15-6,16 TL seviyelerinde dengelendi.

 

Euro/TL ise 7 liranın üzerine çıktı. Euro sabah saatlerinde 7,02 liradan el değiştirdi.

Yatırımcılar hisse senedi gibi riskli piyasalardan çıkarak tahvil piyasasına sığınmasıyla birlikte küresel borsalar keskin gerilerken, petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın resmi satış fiyatlarını düşürmesinin ardından yüzde 30'a yakın geriledi.

 

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,10'un altında kapanışların olması durumunda düşüşün ivme kazanarak 6,05'in gündeme geleceğini, olası yükselişlerde 6,15'in direnç olarak izleneceğini söyledi.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş olur, dövize zam, hastalık olur dövize zam, kriz olur dövize zam, bahar gelir yine dövize zam. Bu saçmalığı dinlemekten bıktık. Bu işte çok dalavere dönüyor, en iyisi döviz illetinden tamamen uzak durmak. (Döviz depolayan, Millet düşmanı ekonomi farelerine duyurulur)
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayret ben mi yanlış görüyorum yoksa lira değer mi kaybediyor?
    Cevapla
  • Çoşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolarcılar çok sevinmeyin yakında dolarlarınız sizi kurtarmayacak.Bu hükümetin çok büyük planları var hainlere.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar euro ya birsey olduğu yok, ezilen TL
    Cevapla
  • Elektrik 4 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt’a giden paraya yazık hep cari açık sebebi akaryakıt derhal buna devletimiz acil önlem almalı alternatifler değerlendirip biran önce devreye sokulmalı çok geç kaldık. Yaptıklarımız şeyler var ama yetersiz daha çok jeotermal rüzgar güneş gibi enerjilere yatırım yapmalıyız. Elektrik cazip hale getirilmeli. Yerli Ürünleri de cazip hale getirilmeli. Cep telefonuna vs. zam yaparak filan çözüm olmaz sadece enflasyon çoşar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR