Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorinde büyük indirim kapıda

Suudi Arabistan ile Rusya arasındaki petrol üretimi konusundaki anlaşmazlık sonrası düşüşe geçen petrol fiyatları 2016 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Yüzde 25'lik rekor düşüşü yorumlayan piyasa uzmanları benzin ve motorine 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere ortalama 40 kuruş indirim bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2020 09:17 GÜNCELLEME 09.03.2020 13:20 EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorinde büyük indirim kapıda
Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorinde büyük indirim kapıda

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamamasının ardından petrol fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.

 

 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamamasının ardından petrol fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.      8 DOLAR İNDİRDİLER  Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşmaya varamamasının ardından Suudi Arabistan nisan ayı kontratlarında ilk etapta 8 dolarlık düşüş gerçekleştirdi.      Brent türü ham petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 31.38 dolara kadar geri çekildi.  BİLEK GÜREŞİNE DÖNDÜ  Koronavirüs sonrası petroldeki hamleleri Suudi Arabistan ile Rusya arasında yaşanan bir bilek güreşine benzeten piyasa uzmanları petroldeki büyük düşüşün iç piyasadaki akaryakıt tarafına da ciddi indirim olarak yansımasını bekliyor.  ORTALAMA 40 KURUŞ İNDİRİM BEKLENİYOR  yenisafak.com'a konuşan uzmanlar, yurt dışı ürün fiyatlarında açılış rakamlarında ortaya çıkan çöküş hareketi sonrası 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorin hem de benzin tarafında ortalama 40 kuruşluk indirim bekliyor.

8 DOLAR İNDİRDİLER

 

 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşmaya varamamasının ardından Suudi Arabistan nisan ayı kontratlarında ilk etapta 8 dolarlık düşüş gerçekleştirdi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 31.38 dolara kadar geri çekildi.

BİLEK GÜREŞİNE DÖNDÜ

Koronavirüs sonrası petroldeki hamleleri Suudi Arabistan ile Rusya arasında yaşanan bir bilek güreşine benzeten piyasa uzmanları petroldeki büyük düşüşün iç piyasadaki akaryakıt tarafına da ciddi indirim olarak yansımasını bekliyor.

ORTALAMA 40 KURUŞ İNDİRİM BEKLENİYOR

yenisafak.com'a konuşan uzmanlar, yurt dışı ürün fiyatlarında açılış rakamlarında ortaya çıkan çöküş hareketi sonrası 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorin hem de benzin tarafında ortalama 40 kuruşluk indirim bekliyor.

FİYATLAR NASIL BELİRLENİYOR

Pompa fiyatları temek olarak 3 bileşenden oluşuyor. Bunlardan birincisi Uluslararası piyasalardaki petrol fiyatları ikincisi rafinerici, dağıtıcı ve bayilerin marjları üçüncüsü ise vergiler...

Ürün fiyatları uluslararası piyasalarda oluşmaktadır ve sıklıkla değişkenlik gösterir. Dolar cinsinden ürün fiyatı düşerken dolar kuru daha yüksek oranda artıyor ise pompa fiyatı da artabilir. 

Eğer petrol varil fiyatı indiği yerde kalır ve fiyat düşüşü geçen yıllardaki gibi yansıtılırsa şu andaki fiyatın yüzde 20 geri gelmesi ile benzin fiyatı 6.81 liradan 5.44 liraya ve motorin fiyatı da 6,22 liradan 4,97 liraya inebilir. 

 

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    ayni norvec sistemi gibi hafta sonu biraz duser sonra kazik fiat devam eder kisaca indirim var ise yeni zam gelecek demek haftaya iki kat zaman gelir kesin
    Cevapla
  • vuslat 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Elektirik ve Doğalgaza indirim Bekliyoruz Ayrıca Doğuda Doğalgaz Batıdan Daha pahallı Neden?
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir türlü gelemedi
    Cevapla
  • devletim 4 yıl önce Şikayet Et
    baronlara sorun bakalım eğer cuma ve pazartesi günleri %40 düştü. 40 kuruş inecek... %40 çıksaydı 40 kuruşmu çıkarırlardı acaba...
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar operasyon bedava yapılmıyor.eleştirmryr gerek yok özgürlüğün bedeli var.öyle kolay değil bu işler.herkes elini taşın altına koyacak.akşamları rahat rahat uyuyoruz askerimiz polisimiz jandarmamız dağlarda günlerce uykusuz kalıyor.merminin önünde duruyorlar.niye?????biz rahat uyuyalım diye.bunun da bir bedeli var ve bu bedeli herkes ödeyecek.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Benzin zammı ile bu ne alaka.. Operasyon yapılıyorsa savunma sanayii gelişiyorsa devletin bunu karşılayacak kaynağı vardır elbet sen merak etme böyle boş yorumlarla da insanları sinir etme...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR