ASKON'dan koranavirüs açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen Corona virüsünün ekonomi üzerindeki etkilerine yönelik önlemler paketinde yer almasını bekledikleri konulara ilişkin bir açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2020 17:01 GÜNCELLEME 17.03.2020 17:01 EKONOMİ
ASKON'dan koranavirüs açıklaması!
ASKON'dan koranavirüs açıklaması!

ASKON Genel Başkanı Aydın, Corona Virüsü’nün ekonomide özellikle reel sektörü etkilediğini belirterek, şirket iflaslarının ve işten çıkarmaların artmaması adına acilen perakende ve hizmet sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

Corona virüsü küresel ekonomide bazı sektörleri olumlu yönde etkileniyor gibi gözükse de bazı sektörleri de çok ciddi bir şekilde olumsuz etkilemektedir. Ülkemizde sürecin başından beri doğru politikalar yürütülmekte insan sağlığı öne alınarak tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirler alınırken doğal olarak bazı sektörlerimiz de olumsuz yönde etkilenmektedir. Bunların başında özellikle perakende ve hizmet sektörü gelmektedir.

 

Bugün bu sektörler yüzde ellilerin altında daralma izlenmektedir. Virüs nedeniyle toplu ortamlardan kaçınılması hizmet sektöründe bir çok müşterinin kaçmasına sebep olmakta, yanı sıra da firmalar ve bu sektörlere tedarikçilik yapanlar da olumuz yönde etkilemektedir.

Hükümetimizden bu kapsamda somut adımlar atarak, mali, parasal ve finansal yönde etkili bir eylem planı oluşturulmasını beklemekteyiz.

Bu kapsamda, şirket iflaslarının yaşanmaması ve işsizliğin oluşmaması adına, özellikle hizmet ve perakende sektöründe, şirketlere ve personeline ücret desteği, sgk primi, vergi ve kredi ödemelerinde öteleme ve KDV oranlarında indirim, başta avm kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs ayı sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz.

İş insanları olarak corana virüsü ile ilgili yapılan mücadeleyi desteklemekle birlikte, yürütülen süreci de takdirle karşıladığımızı belirtmek isteriz. Türkiye başından beri bu konuda doğru adımlar atarak örnek bir mücadele sergilemektedir. Sürecin ekonomi boyutuyla da ilgili alınacak önlemlerin bu doğru politikaların bir parçası olacağını belirtir bu noktada alınacak her türlü kararın en büyük destekçisi olacağımızı kamuoyuna açıklamak isteriz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR