Trafiğe çıkmayacak!

Koronavirüs salgının tüm dünyada yayılmaya devam etmesi, araç paylaşım şirketlerinin operasyonlarını askıya almasına neden oluyor. Bu kapsamda, ABD'li araç paylaşım şirketleri Uber ve Lyft'ten operasyonların geçici olarak askıya alındığı şeklinde bir açıklama geldi. Lyft ABD ve Kanada'daki operasyonlarını geçici olarak askıya alırken, Uber ise ABD, Kanada, Paris ve Londra'daki hizmetlerini bir süreliğine durdurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2020 10:41 GÜNCELLEME 18.03.2020 10:41 EKONOMİ
Trafiğe çıkmayacak!
Trafiğe çıkmayacak!

Koronavirüs salgını tüm sektörlerde etkisini hissettiriyor. Son olarak araç paylaşım uygulamaları da operasyonlarını askıya aldığını açıklamaya başladı.

 

Bir süre önce Türkiye'den çıkan Uber ve ABD'li rakibi Lyft, hizmetlerini durduğunu açıkladı.

Öncelikle ABD ve Kanada'daki faaliyetlerini durduran ikiliden Uber, Londra ve Paris'teki operasyonlarını da geçici olarak durduğunu bildirdi.

 

Yapılan açıklamada, Uber'in yemek teslimat şirketi Uber Eats'in ise faaliyetlerinde bir aksama olmayacağı kaydedildi. Açıklamada, "Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için adımlar atıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Koronavirüs salgının ABD'ye de sıçramasının ardından, ülkede gerekli olmadıkça seyahat etmeme uyarısı yapılmaya başlandı. 

Uber'in ilerleyen günlerde diğer ülkelerdeki faaliyetlerini de askıya alabileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE'DE YASAKLANDI

dünyanın 63 ülkesinde 700'den fazla şehirde faaliyetleri bulunan Uber, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de uzunca bir süredir taksicilerin hedefi haline gelmişti.

ABD merkezli şirket, Mayıs 2019'da Türkiye'de 8+1 araçlar ile verdiği XL hizmetini durdurma kararı alırken, Ekim 2019'da ise mahkeme kararıyla haksız rekabet yarattığı gerekçesi ile erişime kapatılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR