Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler yarın başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında konuşuyor. Pakdemirli, "Türkiye'nin gıda tedariğinde sorun yok" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2020 11:19 GÜNCELLEME 26.03.2020 14:04 EKONOMİ
Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler yarın başlıyor
Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler yarın başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasından satır başları;

Türkiye 18 milyar dolar ihracat yapan bir ülke. Kendi kendine yeten bir ülke. Birçok ülke önce can, sonra canan hesabıyla gidecek. Sosyal izolasyon toplumlara yansımış durumda. Ülkeler balık almıyor, domateste fazlamız var. Balıkta fazlamız var. Türkiye'nin gıda tedariğiyle ilgili problemi yok.

 

Çiftçimiz üretime devam etsin, devlet ne gerekiyorsa onların yanında. Çiftçiler tarlasına rahatça gitsin bunun genelgesi de yayınlandı.

Ekmek satışında tüketicinin doğrudan temasını sınırlandırdık.

Ekmek artık sadece market ve fırınlarda satılacak.

Etin fiyatıyla birileri oynamaya kalkarsa gereğini yaparız. Gerekirse et ithalatı yaparız.

İçme suyu ile ilgili barajlarımız bu yıl yüzde 56 oranında dolu. Barajların doluluk oranı şu an yeterli. Su her zaman önemli. Hijyene dikkat edelim ama çeşmeyi açıp suyu da boşa akıtmayalım. Suyumuz kıymetli iktisatlı gidelim.

Alışverişlerde kolonya satışı yüzde bin artmış. Etil alkolü Türkiye üretir. Kolonya ve dezenfektanda 5 aylık stok var, üretim konusunda sıkıntı yok.

500 kooperatif market hedefi projesinde 250 milyon liralık bir yatırım var. Burada amaç kaliteli ürünleri vatandaşa sunabilmek.

Piknik ve mangal yasağı var mı?

İnsanlar tabii ki sokağa çıkacaklar. Ama bu işi ciddiyete almamız lazım. Mangal keyfimiz de olmayıversin. Sosyal mesafeye dikkat edilmezse katı kurallar koyabiliriz.

Çiftçiye destek ödemeleri ne zaman?

Üreticiye destek ödemeleri yarın başlayacak. Acil durumlarda hep çiftçilerimizin yanında olduk.

YORUMLAR 4
  • Murat turcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Koparatifler soygun yerine dönmüş mazot kac para petrol ofislerinde bir koparatifte kac para bir turlu yazi daha gelmedi bahanesi var yoneticilerden bana bir veresiye hesabi actilar 5 bin tl gubre aliyorum faiz mazot aliyorum faiz nasil yardim ediyor bunlar bakanim 20 bin limitim vardi mazot gubre aldim bitti veresiye 5 bin actilar ne alirsam faiz var yazik koyluye ben sadece kendim icin degil vatandaslar icinde bunj soylemekteyim koparatifler daha cazip olmali diye dusunurum ama cok itici bir durumda kop lar haberiniz olsun koparatiflere bir duzenleme sart bakanim
    Cevapla
  • Ayhan Durak 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet sensin! Ne demek "gerekirse ithalat yaparız..." Aciz bir söylemdir bu. Sen ver emri, uyan uyar; uymayan fırsatçılara gereği yapılır.
    Cevapla
  • nene 4 yıl önce Şikayet Et
    ab abd karşılıksız para basıp duruyor. paralarının değeri de düşmüyor habire yükseliyor
    Cevapla
  • Râmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam şu ortamda gerekirse et ithalatı yaparız diyor kim alır ki hepsini bakanlar kurulu olarak siz mi tuketeceksiniz sayın bakan?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR