Son Dakika: BDDK'dan taşıt ve tüketici kredileri ile ilgili açıklama

Son Dakika haberi; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt ve tüketici kredilerinde anapara, faiz ve taksit ödemelerinin erteleme taleplerinde orijinal vadenin sınırlayıcı olmayacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 18:52 GÜNCELLEME 27.03.2020 19:01 EKONOMİ
Son Dakika: BDDK'dan taşıt ve tüketici kredileri ile ilgili açıklama
Son Dakika: BDDK'dan taşıt ve tüketici kredileri ile ilgili açıklama

BDDK'nın internet sitesinde yayımlanan kurul kararına göre, bankalarca/şirketlerce kullandırılan taşıt ve tüketici kredilerinde anapara, faiz ve taksit ödemelerinin erteleme taleplerinde orijinal vade sınırlayıcı olmayacak. Vade sınırı 12 ay olan kredinin son taksitinde 3 ay erteleme talebi gelse dahi karşılanacak.

 

Ayrıca, gecikmeye giren krediler yakın izlemeye (ikinci grup) alınmadan önce 30 gün yerine 90 gün beklenecek. Uygulamalar, 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • M.B 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada Amerikada japonyada faiz 0.25 türkiyede yüzde 11 bu faizin önünde kim duruyor
    Cevapla
  • onur 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kurumları öyle açıklamalar yapıyor ki, millet sevinçte uçuyor. Yaa bu kurumların başındakiler nerede yaşıyor? Millet perişan halde. Devlet devletliğini yapmalı. Yapmazsa vatandaş devlete olan güvenini ve inancını kaybeder ve vatandaşlığını yapmaz. Bankalara el koyarım mesajı verilmeli. Bu süreçte vatandaşın yanında olmayan bankaların bu topraklardan para kazanması engellenmeli.
    Cevapla
  • happy printer 4 yıl önce Şikayet Et
    17 kişiyle beraber battık.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar faiz alındığını,kaça mal olacağını yazın.mesala 10000 tl borcu 3 ay ertelemek,50000 borcu 3 ay ertelemek kaça mal oluyor,ne kadar fark oluyor,faizi ne diye haber yapın.
    Cevapla
  • X.altun 4 yıl önce Şikayet Et
    50 bin tl ye 1750 lira faizle 3 ay erteleme yapiyorlar krediyi kullandigin faiz oranindan hesaplama yapiliyormus
    Cevapla
  • MRT 4 yıl önce Şikayet Et
    10.000 tl 12 ay vadeli ihtiyaç kredinizin 899 tl olan taksidi 3 ay ertelemeyle 932 tl ye çıkıyor. bankalar asla para kazanmadan bu işleri yapmazlar.
    Cevapla
  • VOLKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahlesef yine büyük başlara yarıyor bize ancak faiz hele bu bankacılık düdükleme düzenleme kurulunu kimse takmıyor yazık çok yazık faiz faiz nereye kadar bunlar niye başımıza geliyor sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR