Haluk Bayraktar'tan yerli solunum cihazı açıklaması

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, dört yerli şirket ortak üretim yaparak iki ay içinde Sağlık Bakanlığı için 5 bin solunum cihazı üreteceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2020 17:00 GÜNCELLEME 31.03.2020 17:21 EKONOMİ
Haluk Bayraktar'tan yerli solunum cihazı açıklaması
Haluk Bayraktar'tan yerli solunum cihazı açıklaması

Türkiye virüs salgınına karşı adeta seferberlik ilan etti. Kamu özel sektör ölümcül virüsü en zararla atlatmak için kolları sıvadı.

 

Bu doğrultuda corona virüs vakalarının hızla artmasıyla acil ihtiyaç haline gelen solunum cihazları için düğmeye basıldı. Dört yerli şirket ortak üretim yaparak iki ay içinde Sağlık Bakanlığı için 5 bin solunum cihazı üreteceğini açıkladı.

Haluk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 

"Bu cihazın muadilinin yaklaşık 20 bin euro olduğu belirtiliyor. Yerli olarak ise şu anda yaklaşık 6 bin 500 dolara üretilebilmesi mümkün. İlk etapta nisan ayının ortasına kadar 1000 adet yerli solunum cihazının teslimatı yetiştirilmeye çalışılıyor. Hedef 2 ay içerisinde 5 bin yerli solunum cihazını Sağlık Bakanlığı'na teslim etmek."

Selçuk Bayraktar ilk prototipi paylaşmıştı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli solunum cihazının ilk prototipini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı.

YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • İcraat lazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gıptayla izliyorum.. ve tebrik ediyorum.. Paraya takılmayın Türkiye istediğinde neler yapacağını görün.. içinizdeki ruhu hissedin.. Bu iş büyür ihracata gider ve marka oluruz ülkem kazanır..
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler türkiye adına sizi alkışlıyorum
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Turkiye Cumhuriheti hizmetkarlari. Ulkelerde 2 veya 3 haftada 8000 can alan bu silah virusu 2 ayda ulkemizde 500 000 i gecebilir. Ve 5000 gercekten cok ama cok az. Fabrika binalari cogaltilip gelistieilmeli. Bu uretimin yuzde 90 i makinalar tarfindan yapilmali ve kalan yuzde 10 ise ozel maskeler kiyafetlerle hizmet etmeli.
    Cevapla
  • Türküngücü 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun işte vatan evlatları vatan hainlerine duyrulur chp ye duyrulur
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayda 2.500 bu nüfus için az sayılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR