Bakanlık açıkladı! Artık sözleşmede dolar kullanılmayacak

Güvenlik sistemleri hizmetlerinin sunumu için akdedilen sözleşme bedelleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olamayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2020 12:23 GÜNCELLEME 04.04.2020 13:09 EKONOMİ
Bakanlık açıkladı! Artık sözleşmede dolar kullanılmayacak
Bakanlık açıkladı! Artık sözleşmede dolar kullanılmayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "güvenlik sistemleri hizmet faaliyetleri" konusunda iştigal eden şirket veya ticari işletmelerin hizmetlerinin sunumu için abonelik sistemi esas alınarak taahhütlü ya da taahhütsüz olarak akdedilen sözleşme bedelleri ve diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden ya da dövize endeksli belirlenemeyecek.

 

 

Yürürlükteki sözleşmelerdeki döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller ve diğer ödeme yükümlülükleri, 30 gün içinde işlemin yapıldığı günkü gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınarak Türk lirasına çevrilecek.

YORUMLAR 4
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    günaydın...
    Cevapla
  • kybalion 4 yıl önce Şikayet Et
    İthalat yapan firmalar dışında herkesin döviz alımını yasaklayın sorun çözülsün.
    Cevapla
  • Nefer 4 yıl önce Şikayet Et
    Dövizin yurt içinde kullanımını yasaklamaliyiz. Döviz cinsinden herturlu ticari faaliyet yasaklanmalıdır Döviz bürolarí kapatmaliyiz. Devlet bankaları marifetiyle değişim yapılmalıdır. Neredeyse heryerde banka şubesi ve ATM bulunmaktadir.
    Cevapla
  • TL TL TL 4 yıl önce Şikayet Et
    ahhh ah, ne diyelim? erdoğan üstüne basa basa neredeyse dövizi yasaklarcasına kullanmayın dedi. gel gör ki daha devletin resmi kurumları, bakanlıklar hala dövizden vazgemiş değilken, millete ne söyleyebilirsin? bu işin motoru devlet olacak ki piyasalar TL ye doğru çzülsün.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR