Yeni dolandırıcılık yöntemi! Sizin de başınıza gelebilir

Denizli’de yaşayan 22 yaşındaki gencin cep telefonunu hackleyen (izinsiz giriş yapan) dolandırıcılar telefondaki mobil bankacılık uygulamasını kullanarak gencin 3 bin 250 tutarında yatan maaşını başka bir banka hesabına aktardı. Telefonunun bozulduğunu düşünen genç banka hesabının boşaltıldığını ise bozulduğunu düşündüğü telefonunu cep telefonu tamircisine götürdüğünde anladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2020 11:42 GÜNCELLEME 05.04.2020 12:06 EKONOMİ
Yeni dolandırıcılık yöntemi! Sizin de başınıza gelebilir
Yeni dolandırıcılık yöntemi! Sizin de başınıza gelebilir

Edinilen bilgilere göre, olay Pamukkale ilçesinde yaşandı. 22 yaşındaki Emre Turhan isimli genç geçtiğimiz günlerde arkadaşları ile oturduğu esnada cep telefonu kendi kendine uygulamaları açmaya başladı. Telefonun güç tuşuna basmasıyla yanan ekran ışığı aynı anda kapandığını gören Turhan, telefonun bozulduğunu düşünerek sabah olmasını bekledi. Ertesi gün sabah saatlerinde telefon tamircisine giden Turhan, telefonunu tamirciye bırakarak çalıştığı iş yerinden yatan maaşını çekmek için banka ATM’sinin yolunu tuttu. ATM’de hesabına bakan Turhan, hesapta 1 TL 81 kuruş olduğunu görünce büyük bir şok yaşadı. Turhan, bunun üzerine tekrar telefon tamircisine giderek telefonunu alıp mobil bankacılık uygulamasına bakmak istedi. Ancak bu defa telefon tamircisi Turhan’a telefonunun bozulmadığını hacklendiğini yani telefonuna izinsiz giriş yapıldığını belirtti. İkinci bir şok yaşayan Turhan, bunun üzerine soluğu Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde aldı.

 

 

YAŞANAN OLAYIN FARKLI İLLERDE BAŞKA KİŞİLERİN DE BAŞINA GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Turhan, banka hesap hareketlerini kontrol ettirdiğinde ise telefonunun bozulduğunu düşündüğü gece banka hesabında bulunan 3 bin 251 TL 81 kuruşun başka bir hesaba aktarıldığını hesabında ise sadece 1 TL 81 kuruşun bırakıldığını belirledi. Turhan’ın şikayeti üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, yaşanan olayın farklı illerde başka insanların da başına geldiğini belirttiler.

 

 

DOLANDIRICILAR GENCİN HESABINDA DALGA GEÇER GİBİ 1 TL 82 KURUŞ BIRAKTI

Maaşının yattığı gece hayatının şokunu yaşayacağından habersiz olduğunu belirten Turhan, “Olay gecesi arkadaşlarımla beraber oturuyordum. Bir anda telefonum kullanılamaz hale geldi. Telefonumun sadece tuş kilidi açılıyor 1 saniye olmadan tekrar geri kapanıyordu. Telefonu tamamen kapatamıyordum. Telefonun arıza yaptığını düşünerek bir şey yapmadım, sabahı bekledim. Sabah uyandıktan sonra telefoncuya gittim, telefonu tamire bıraktım. Ardından para çekmek için ATM'ye gittiğim hesabımda yatan maaşımı çekmek için. Hesabımda 3 bin 251 TL 81 kuruş vardı. Bu paranın 3 bin 250 TL'sini transfer etmişler. Herhangi bir onay kodu bana gelmedi. Böyle bir işlemi ben kendim yapmadım. Tamirciye gittiğim sıra telefonumun hacklendiğini öğrendim. Siber suçlara gittim, suç duyurusunda bulundum, bankaya yazılı dilekçe verdim. Mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum. Bu olay sadece benim başıma gelmemiş. Farklı illerde farklı kişilerin de başına gelmiş. Bu konuda yetkililerin görevini en iyi şekilde yapmasını diliyorum” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • patriot 3 yıl önce Şikayet Et
    bankanin guvenlik zafiyeti
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    madem uygulama güvensiz banka niye yapıyor...birde bankaların bazı çalışanları bu işi yapanla ortak olabilir,mesala bilhaasa bankadan kredi neyin çekerken müşteri temsilcileri bilhassa yaşlıların şifreleri dahil her türlü bilgisini görüyor,yaşlılar pek anlamadığı için işlemleri müşteri temsilcileri yapıyor,onaya bile onlar basıyor.
    Cevapla
  • engin kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    burdaki yalnışlık dolandırıcılar parayı başka bir hesaba transfer ediyor bu hesaplar yurtiçinde .soru şu emniyet polis veya banka aktarılan hesabı neden bloke edip sahibini bulmuyor.sistemdeki yalnışlık budur.başka hesabın sahibisi bellidir.
    Cevapla
  • knr 3 yıl önce Şikayet Et
    ne dolandırıcılığı ! Bu gasp,hırsızlıktır. Ama yakansalar ne olacak; ne ceza alacaklar?
    Cevapla
  • samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    her gördüğün programı idririrsen olacağı o .sadece güvendiğin pogramı indir ve antivirus programı kur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR