Fatih Portakal'a bir suç duyurusu da BDDK'dan

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) sunucu Fatih Portakal'ın Sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı ''bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler'' sebebiyle suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da FOX TV sunucusu Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2020 01:42 GÜNCELLEME 07.04.2020 10:41 EKONOMİ
Fatih Portakal'a bir suç duyurusu da BDDK'dan
Fatih Portakal'a bir suç duyurusu da BDDK'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından bir suç duyurusu da BDDK'dan geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yaptığı açıklamada, ''bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler'' sebebiyle Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

BDDK'dan yapılan açıklama: 

“Twitter adlı sosyal medya platformunda 06.04.2020 tarihinde Fatih Portakal isimli şahıs tarafından yapılan paylaşımda, ülkemiz bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere yer verildiği görülmüştür. 

 

 

5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) “İtibarın korunması” başlıklı 74'üncü maddesi “5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.” hükmünü amir olup, bu hükme aykırılığın yaptırımı ise aynı Kanunun 158 inci maddesinde “Bu Kanunun 74 üncü maddesine aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden ikibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Yukarıdaki fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur.” şeklinde ifade edilmiştir. Bu kapsamda söz konusu şahıs hakkında Kanunun 162 nci maddesi uyarınca Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. 

Gerçeğe aykırı ve dedikodu niteliğindeki ifadelere ilişkin olarak bankalarımızın ve ekonomimizin itibarını zedeleyebilecek veya sektörümüze zarar verebilecek nitelikteki benzer paylaşımlar hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı tabiidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    Portakalı sevmiyorum, midemi allak bullak ediyor
    Cevapla
  • Tekyolhakyol 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan atın gitsin
    Cevapla
  • İiizzz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin buna para cezası dağıtın yoksul ailelere
    Cevapla
  • Durum bu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber sunmuyor haberi sürekli yalancı bir şekilde yorum yapıyor adam yorumcu haber sunmayı bilmiyorki boş teneke gibi konuşuyor
    Cevapla
  • Kutay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bu kadar pervasız olabiliyor. Gereken neyse yapılsın artık. Birlik beraberliğimize kasteden kim olursa olsun gereği yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR