Et ve Süt Kurumu'ndan İYİ Partili vekile yalanlama

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Meclis'teki infaz düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin Et ve Süt Kurumu'nda açıklama yapıldı. Açıklamada, "Depolarımızda uygun koşullarda muhafaza edilen çürümeye terk edildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve Kurumumuza yapılan çirkin bir iftiradır" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2020 12:50 GÜNCELLEME 08.04.2020 16:37 EKONOMİ
Et ve Süt Kurumu'ndan İYİ Partili vekile yalanlama
Et ve Süt Kurumu'ndan İYİ Partili vekile yalanlama

Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

 

İyi Parti Milletvekili Sayın Lütfü Türkkan, 7 Nisan 2020 tarihinde İnfaz Düzenlemesi ile ilgili olarak TBMM’de gerçekleştirilen görüşmelerde yaptığı konuşmada,” Et ve Süt Kurumunun depolarındaki etlerin bekletildiği ve çürüdüğüne dair” kamuoyunu yanıltıcı iddialarda bulunmuştur.

Depolarımızda uygun koşullarda muhafaza edilen çürümeye terk edildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve Kurumumuza yapılan çirkin bir iftiradır.

 

 

Kurumumuz 1952’den bugüne sağlıklı, güvenli, kaliteli ve ekonomik ürün çeşitlerini Et ve Balık Kurumu markası ile tüketicilerine ulaştırmaktadır.

Et ve Süt Kurumu, üreticileri korumak amacıyla hayvanlarını satın almakta, depolamakta ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda et fiyatlarını regüle etmek için de stoğunda bulundurduğu etleri, ihtiyaç olduğu dönemlerde iç piyasada satışa sunmaktadır. Depolarımızdaki etlerin tamamı yerli üreticilerden alınan hayvanların etleri olup ithal et stoğumuz bulunmamaktadır.

Korona virüs salgınının alışveriş kültürüne etkilerini de göz önünde bulunduran Kurumumuz, kıyma ve kuşbaşı konserve veya dondurulmuş şekilde raf ömrü uzun, kolay muhafaza edilebilen ürünlerin ülkemizin dört bir yanında tüketicilere ulaştırılmasını sağlamaktadır. ESK 10 Şubat 2020 tarihinde piyasa ihtiyaçları doğrultusunda karkas et satışını başlatmıştır ve sektörün ürünlerimize olan talepleri her geçen gün artmaktadır.

Et ve Süt Kurumu sadece tüketicilerimizin değil aynı zamanda MSB ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşun da et ihtiyacını yıllardan beri karşılamaktadır.
Hem üreticimizi hem de tüketicimizi koruyarak Ülkemize 68 yıldır güvenle hizmet eden Et ve Süt Kurumu içinde bulunduğumuz bu zor günlerin sağlıkla ve gıda arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmadan geçirilmesi hususunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Devlet kurumlarının günlük siyasete alet edilerek yıpratılması hususunu kamuoyunun takdirine sunarız.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zillet ittifakını tek yaptığı icraat yalan ve iftira.Yalanları yüzlerine vurulunca artık öyle bir çukurlaştı larki sadece gülüyorlar.Bu alçak yalanları foks,cumhuriyet,sözcü,oda TV,halt TV gibi yalan ehli yandaşlarla servis ediyorlar.chpkk,ip,hdp tam bir çamur birliği al birini vur ötekine .Bu pinokyoya sormalı EBK batarsa kınamı yakacaksın.
    Cevapla
  • ŞİFA 3 yıl önce Şikayet Et
    İyipartili vekil yalan söyleyerek bu asil milletin vekili olma özelliğini neyezıkkı kaybetmiştir. Milletvekilliği onurlu şahsiyetli ve şerefli bir görevdir.Yalan söyleyen vekil olamaz.Olmamalı.
    Cevapla
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    nezaman doğru söyledilerki
    Cevapla
  • Enver Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehidin sakallı babasına tbmm de ne işi var dıyen bu çurumuş zıhniyetyen iftira..yalan ve inkardan başka ne beklenebılırkı
    Cevapla
  • trk 3 yıl önce Şikayet Et
    Iftira düşünce hürriyeti sayılırsa bunlarla baş EDİLEMEZ. Ispat istenmeli.
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişi devlete iftira ve hainlikte kendisiyle yarışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR