TOKİ'den Salda Gölü açıklaması: Ceza verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Salda Gölü'ndeki inşaat alanına makineli araçların girmesi nedeniyle yüklenici firmaya sözleşmesindeki cezai hükümlerin işletildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 14:58 GÜNCELLEME 14.04.2020 15:00 EKONOMİ
TOKİ'den Salda Gölü açıklaması: Ceza verildi
TOKİ'den Salda Gölü açıklaması: Ceza verildi

TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Salda Gölü'ne ilişkin sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşımlar yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Paylaşımlarda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır. Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir. Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır."

 

Açıklamada, bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağı, çalışmaların çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürütüleceği belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ceza verilmiş... Zamanında sorumlular nerdeymiş? Hangi ceza güzelim doğayı eski haline getirebilir ki?
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani gitti güzelim Salda gölü, demek ki sosyal medyada yayınlanan bazı şeyler doğru, ne olurdu oraya hiçbir müdahale olmasaydı, doğal olarak kalsaydı. Olmadı değil mi?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    TOKI'nin yapacağı en büyük iyilik o alandan elini çekmektir. Güvenmiyorum malesef.
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    yani salda kurtuldu şimdi öyle mi?
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın bu tür şeyler, izin vermeyin kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR