Otellere 'güvenle gidilebilir' belgesi

Salgına karşı oteller, ekstra hijyen tedbirlerini alacak. Bakanlık 'buralara güvenle gidilir' sertifikası verecek. Böylece turist, güvenilir tesisleri rahatça görecek. Buna göre seyahat planı yapıp, tatiline çıkacak.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 06:55 GÜNCELLEME 19.04.2020 06:58 EKONOMİ
Otellere 'güvenle gidilebilir' belgesi
Otellere 'güvenle gidilebilir' belgesi

Koronavirüsle en başarılı mücadeleyi yürüten ülkelerden olan Türkiye, bir yandan salgın sonrası döneme de iyi hazırlanıyor. Hastalığın yavaş yavaş "pik" nokatasına yaklaştığına dair işaretlerin gelmesi üzerine, bu süreçten en çok etkilenen turizm sektöründe tekrar hareketliliği sağlayacak çok önemli bir adım atılıyor.

İnsanların sağlık ve hastalığa yakalanma endişesi ile "otellere gitmekten kaçınacağını" dikkate alan Turizm Bakanlığı "sertifikasyon" dönemini başlatıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Nisan sonu mayıs başında, olumlu kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna doğru da normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyoruz. Turizmde hareketlilik başlayacak. Biz de korona olmayan alanlar için düzenlenecek, uluslararası kabul gören bir güvenlik sistemi oluşturuyoruz. Bu kapsamda tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Oteller, bu salgın durumu için de ekstra gerekli olabilecek tüm hijyen ve temizlik tedbirlerini özenle alacak. Gerekli denetimlerin de ardından, buralara 'güvenle gidilir' sertifikası verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik, onları da bu sistemin içine dahil edeceğiz. Böylece hızlıca turist hareketliliği sağlayacağız" dedi.

Sertifikasyon sistemi sayesinde, bir turist, hangi otelin sağlıklı ve güvenilir olduğunu rahatça görecek. Buna göre seyahat planı yapıp, tatiline çıkacak. Ayrıca bu uygulama, bütün otelleri hijyen kurallarına uymaları için de teşvik edecek.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sene tatil falan olmaz imkansız aşı çıkması uzun sürer diyorlar bir kişi hasta çıksa o otelde tüm herkes hastalanır
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir virüs hiç bir bakteri insan soyunu yok edemedi.insan soyu hepsini yendi.Tıbbın çok zayıf olduğu dönemlerde bile insan soyunu devam ettirebilmiştir.korku en büyük düşmanımız....tedbirli ol hayatını kısıtlama.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim korkum yurtdışından gelen turistler olacak
    Cevapla
  • ANLAŞMALI OLUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatilciler otele girerken tomografi çektirip test yaptırıp Dr. Raporu alıp otele girdiler diyelim. Otelin de sertifikası var, bütün çalışanlar tertemiz diyelim. Tatilci üç gün sonra virüs kaparlarsa ne olacak, veya oteli terk ettikten iki gün sonra hastaneye yatarsa ne olacak? Otele tazminat davası açarlarsa oteller kazandığı paradan çok daha fazla para kaybetmezler mi? Bu durumda Sertifikalı Otel ve raporlu tatilciler, virüs bulaştırma ve virüs kapma durumunda birbirlerinden şikayetçi olmayacaklarını beyan eden bir belge imzalamalı. Başka türlü bu işin altından her iki taraf ta kalkamaz.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomisi turizm bağlı olan ülkeler bu yıl zor gececek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR