Araç sahipleri dikkat: Motorin ve benzine çifte indirim geldi

Brent ham petrolün varil fiyatı son 18 yılın en düşük seviyelerine gerileyerek 18 dolara kadar indi. Arz fazlası ve stok artışı ile petrol fiyatlarındaki gerileme iç piyasadaki benzin ve motorin için bir kez daha indirim geldi. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinde 41, benzinde 31 kuruş indirim gerçekleşti. Bu indirimin ardından benzin ve motorinin litresi 5 TL’nin altına düştü

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 16:32 GÜNCELLEME 22.04.2020 16:32 EKONOMİ
Araç sahipleri dikkat: Motorin ve benzine çifte indirim geldi
Araç sahipleri dikkat: Motorin ve benzine çifte indirim geldi

ABD depolama tesislerinde yer kalmadığı endişeleriyle Batı Teksas petrolünün varil fiyatında yaşanan tarihi düşüşün ardından Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolün varil fiyatı da yaşanan gelişmelerle son 18 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

 

 

18 DOLARA GERİLEDİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne üye olan 23 ülkenin bu ay üretim miktarlarında kesinti yapmayacak olması, küresel petrol piyasasında arz fazlasının yükselmesine ve petrol stoklarının artmasına neden olurken, fiyatlar üzerinde de baskı oluşturuyor.

 

 

Yaşanan gelişmelerle Brent ham petrolün varil fiyatı dün 20 doların da altına gerileyerek 18 dolar seviyesine kadar geriledi.

OPEC ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler 1 Mayıs'tan itibaren toplam ham petrol üretimlerini 2 ay boyunca günlük 9,7 milyon varil azaltma kararı almıştı.

İKİ BÜYÜK İNDİRİM GELDİ

Petrol fiyatlarında yaşanan tarihi düşüşlerin ardından benzine peş peşe 5 ve 8 kuruş olarak gelen indirimlerin ardından bir büyük indirim daha geldi.

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinde 41, benzinde 31 kuruş indirim gerçekleşti. Bu indirimin ardından benzin ve motorinin litresi 5 TL’nin altına düştü

Küresel piyasalarda benzinin tonu 195 dolardan 146 dolara, motorinin tonu 237 dolardan 192 dolara geriledi. Bu gelişmeye bağlı olarak motorinde 41, benzinde 31 kuruş indirim gerçekleşti.

Bu indirimin ardından benzinin litresi (şehir ve akaryakıt dağıtım şirketlerinde küçük farklar olabilir) 4 TL 97 kuruşa, motorinin litresi de 4 TL 86 kuruşa kadar indi. Peki, TÜPRAŞ çıkışlı benzinin litre fiyatı ne olacak? Benzinin (ÖTV+KDV, TÜPRAŞ, dağıtım şirketi ve akaryakıt şirketleri payları hariç) litre fiyatı 70-75 kuruşa kadar gerileyecek.

BENZİN VE MOTORİN LİTRE FİYATLARI

Gece saatlerinde geçerli olan 8 kuruşluk indirimin ardından İstanbul'da benzinin litre fiyatı 5 lira 11 kuruşa, Ankara'da 5 lira 26 kuruşa, İzmir'de ise 5 lira 35 kuruşa satılırken, motorinin ise ortalama litre fiyatları İstanbul'da 5 lira 16 kuruştan, Ankara'da 5,24, İzmir'de ise 5 lira 27 kuruştan satılıyor.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrica almanyada asgari ucret 3000 euro yani turk parasiyla 21 milyar yapiyo buna ne diyeceksin
    Cevapla
  • Bilal yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben almanya da yaşıyorum Hanau da .asgari ücret almanyada 1500 euro
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada ev kirasıda 1.000 yuro 1litre mazot 1.45 yuro 1 ekmek 1 yuro bunuda biliyormusun
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    21 milyar değil cahil milyar mı kaldı 21bin TL
    Cevapla
  • Balıkadam 4 yıl önce Şikayet Et
    Son 18yılın en düşük seviyesine indiyse 2002 de 1.45₺ benzin neden hala 4.95₺ bunu açıklasınlar hem o zaman ekonomi berbat olarak niteleniyordu
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman asgari ücret 730 liraydı ekmek sebze meyve ne sayarsan ama şimdi öyle değil
    Cevapla
  • ne100 4 yıl önce Şikayet Et
    sana bunu açıklamaktansa bir bayana ofsayt i açıklamayı tercih ederim. Sakamisin nesin nebicim hesap yapiyon.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    O günden bugüne dolar 4 katına çıktı. Yani enflasyon yüzde 400 arttı üstüne o farkı koyunca 5,5-6₺ arasında olur!
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş lar sizin galiba dünyadan haberiniz yok daha halen neden bizde 5 TL diye yorum yapıyorsunuz almanya 1.36 euro hollanda 1.25 euro yani avrupada fiyatlar çok çok yüksek senin 5.16 TL lik benzinin 0.68 cent yapıyor daha ne istiyorsunuz ŞÜKÜR edin ŞÜKÜR bu yönetim ağzı ile kuş tutuyor yine yaranamıyor maske bedava almanyada 5 euro onuda bulurlarsa ekmek bile kapına geliyor yinede yaranamıyor,Allah ıslah eylesin size diyecek birşey bulamıyorum
    Cevapla
  • A .yeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Dahası var Saudi arabistanda fecen yıl 1 riya idi bu yıl 2 riyal
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Dalgamı geçiyon avrupadaki asgari ücrete göre bedava
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    0.68 cent neye göre buldun acaba onlarda asgari ücret 2000 euro yani bizim ülkemizde 15 bin TL yapıyor ... sende kalkmış 2.500 tl alan işçiye şükür 5 tl mazot iyi diyosunn pess! Doğrusu nasıl bir mantık varsa kiyasliyosun bizimle !!!
    Cevapla
  • Tatvanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesiz ne yapmış bu devlet babasının hayrına mı getiriyor kapıya hee iran da mazot 0.75 kurus
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalının aldığı parayla Türkiye'dekinin aldığı para aynı mı?. Gel Türkiye'ye, al buradaki gibi para. Sen şükret bakalım. Ordan beri olmuyor öyle. Orda 1 euro kazanıp burda 7,5 lira harcaması güzel oluyor size.
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da bir işçi maaşı 4000 euro cıvari düz mantık git Türkiye'de ortalama maaş 4000 desen burda da litresi 1.5 TL olması lazım..
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Benzinin şu anda 2.10tl gibi bir rakamlarda olması gerekir halen pahalı Avusturya da 0.90 bizde 5 tl hayat çok pahalı bu ülkede geçen yıldan itibaren herşeye% 120 zam geldi .
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sınır kapısı hemen orada beğendiğiniz ülkelerin hali ortada gidebilirsiniz bu dolar euro TL karşılışından böyle
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerinin cesetlerini akbabalar yiyor sen hangi şarttan bahsediyon nankörlük yapıyorsunuz başımıza taş yasa az be
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve rusya petrol icin her yerde zulüm yaptilar .. İranda bu rusyanin yanindaydi müslümanim deyipte rusyayla bir olup suriyedeki müslümanları vurmakta ne demek Şimdi daha dünyada cezasını cekersiniz .. Şimdi uğrunda savaslar yaptığınız petrol cok mu degersiz .. İnsanların ölmesi içi çok harcama yaptınız yaşamaları için ne yapabiliyorsunuz? Türkiye verdiği sadakaların ve mazlumun yanında olmasindan dolayı bu durumlara düşmedi İNSEALLAH...
    Cevapla
  • Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Neye inanacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR