Fitch'ten 'benzeri görülmemiş' uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "benzeri görülmemiş" bir küresel resesyon beklendiğini belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,9 daralacağını öngördü. Raporda, Çin ekonomisinin ise bu yıl yüzde 0,7, 2021'de ise yüzde 7,9'luk bir büyüme performansı göstermesinin beklendiği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 20:44 GÜNCELLEME 22.04.2020 23:49 EKONOMİ
Fitch'ten 'benzeri görülmemiş' uyarı!
Fitch'ten 'benzeri görülmemiş' uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "benzeri görülmemiş" bir küresel resesyon beklendiğini belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,9 daralacağını öngördü. 

 

Fitch Ratings tarafından üçüncü kez güncellenen Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, Kovid-19 salgınına karşı alınan tecrit önlemlerinin uzaması ve gelen veriler doğrultusunda küresel ekonomik büyüme tahminlerinde aşağı yönlü revizyona gidildiği kaydedildi. 

Raporda, küresel ekonominin 2020'de yüzde 3,9 daralmasının öngörüldüğü ve "benzeri görülmemiş" bir resesyon beklendiği bildirildi. Fitch, 2 Nisan'da yayımlanan bir önceki raporunda, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 1,9 küçüleceğini tahmin etmişti. 

 

- AVRO BÖLGESİ İÇİN YÜZDE 7'LİK EKONOMİK DARALMA BEKLENTİSİ 

Söz konusu daralmanın küresel gelir seviyesinde 2020'de bir önceki yıla göre 2,8 trilyon dolarlık bir düşüş yaşanması anlamına geldiğine işaret edilen raporda, küresel ekonominin 2021'de ise yüzde 5 büyümesinin beklendiği aktarıldı. 

Raporda, en büyük aşağı yönlü revizyonların Avro Bölgesi ekonomisinde yapıldığına işaret edilerek, bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 7 daralmasının beklendiği, 2021'de ise yüzde 4,3'lük bir büyüme öngörüldüğü kaydedildi. 

ALMANYA'DA YÜZDE 6,2'LİK BİR KÜÇÜLME BEKLENİYOR

Avrupa'nın önde gelen ekonomilerinden Almanya'da yüzde 6,2'lik bir küçülme beklenen raporda, Kovid-19 salgının bölgede en çok etkilediği ülkelerden İtalya ekonomisinin 2020'de yüzde 8, Fransa ekonomisinin yüzde 7 ve İspanya ekonomisinin yüzde 7,5 daralacağının tahmin edildiği aktarıldı. Raporda, İngiltere ekonomisinin ise bu yıl yüzde 6,3 küçülmesinin beklendiği bildirildi. 

Hiç bir ülke veya bölgenin Kovid-19 salgınının yıkıcı ekonomik etkilerinden kaçamadığına dikkat çekilen raporda, ABD ekonomisinin de bu yıl yüzde 5,6 daralacağı, 2021'de yüzde 4,3'lük büyüme göstereceği öngörüldü. 

- ÇİN EKONOMİSİ İÇİN YÜZDE 0,7'LİK BÜYÜME TAHMİNİ 

Raporda, Çin ekonomisinin ise bu yıl yüzde 0,7, 2021'de ise yüzde 7,9'luk bir büyüme performansı göstermesinin beklendiği kaydedildi. 

Fitch'in raporunda, Japonya ekonomisinin de bu yıl yüzde 5 daralması, 2021'de ise yüzde 3,2 büyümesi öngörüldü. 

Gelişmekte olan ülke ekonomilerinde de aşağı yönlü revizyonlar yapıldığı belirtilen raporda, emtia fiyatlarındaki düşüş, sermaye çıkışları ve daha sınırlı politika esnekliğinin salgının ekonomik etkisini artırdığı ifade edildi.

Raporda, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin bu yıl ortalama yüzde 0,5 daralmasının, 2021'de ise yüzde 6,4 büyümesinin beklendiği aktarıldı. 

TÜRKİYE 2021'DE YÜZDE 4,9 BÜYÜYECEK

Türkiye ekonomisiyle ilgili tahminlere de yer verilen raporda, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralacağı, 2021'de yüzde 4,9 büyüyeceği tahmin edildi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    çini dünyada dengeleyeçek tek güç Türk İslam gücü tarihte olduğu gibi ilk mücadelemiz cinlilerle son mücadelemiz cinlilerle ALLAH ogün daima yardımcımız olsun doğu türkistan kurtarıldığı da çin settinde atlarımız koştuğunda çin'e tekral set vurulduğunda ozaman dünyanın hakimiyiz inşallah ALLAH görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok heyecanlı. Filmin adı ne ?
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa artık Çinde iş yapmayacak kendine alternatif yerler arayacak. Ucuz diye kendini riske atmayacak parayı bi şekilde kazanırsın ama güven bi kayboldumu işte bidaha asla kolay kolay yerine koyamassın .çim sonun başlangıcını yaşayacak. Düşeceği durum kimsenin hayal etmedinden kötü olcak
    Cevapla
  • mehmet reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Çini dünya ekonomisinin zirvesine oturtmaya çalışıyor yahudiler başaracak gibide duruyorlar
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs uzun sürerse heryer yarı kominizme gidecek.
    Cevapla
  • Ferhat turay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür kuruluşlara inanmamak lazım bunların objektif değerlendirmeleri yok belli bir gücün sözcüleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR