Operatörlerin mesaj oltasını BTK durdurdu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bazı operatörlerin anlık bildirimle tüketiciye hizmet satışı uygulamasına el koydu. Mesajlarda artık “iptal” ya da “hayır” ibaresi bulunacak. Abone olmak isteyenlere onay kodu gönderilecek, bu kodun girilmesiyle abonelik başlayabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 07:53 GÜNCELLEME 23.04.2020 07:53 EKONOMİ
Operatörlerin mesaj oltasını BTK durdurdu
Operatörlerin mesaj oltasını BTK durdurdu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), son dönemde tüketicilerden yoğun olarak gelen anlık bildirim şikâyetleri üzerine düzenlemeye gitti. Bazı operatörlerin ‘Push Notification’ adı verilen anlık bildirimle tüketiciye hizmet satması, faturaların kabarmasına ve vatandaşın istemediği bir ürüne abone olmasına yol açarken BTK duruma el koydu. Bazı operatörler üzerinde ‘iptal’ ya da ‘hayır’ mesajı bulunmayan anlık bildirimlerle hizmet paketi ya da benzeri aylık ürünler satmaya çalışıyordu. Gelen mesajlarda iptal ya da benzeri seçenekler olmaması, yanlışlıkla ‘tamam’ ibaresine tıklayanların abone olmasına sebep oluyordu. Bu durum özellikle mesajları dikkatlice okumayanların bazı servislere istemsiz şekilde abone olmasına yol açıyordu. Konu hakkında şikâyetlerin artması üzerine BTK yeni bir düzenlemeye gitti.

 

ARTIK YAPAMAYACAKLAR

Düzenleme ile mesajlarda artık ‘hayır’ ya da ‘iptal’ gibi seçenekler bulunacak. Ayrıca aboneliğe onay veren kişilere bir kodun yer aldığı onay mesajı gönderilmesi ve tüketicinin kodu girdikten sonra aboneliğinin başlaması sağlandı. Onayın ardından da yine vatandaşların telefonlarına kısa mesajla, aboneliğin onaylandığı ve aboneliğin içeriğine ait açık bir metin gönderilecek.

20 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

BTK’nın aldığı karar 20 Nisan itibariyle yürürlüğe girerken, operatörlere de konunun detaylarını anlatan ve riayet etmesi gerektiğini belirten uyarı yazıları gönderildiği öğrenildi. Vatandaşın bu şekilde mağdur edilmeye devam edilmesi hâlinde ise cezai işlem uygulanacağı operatörlere bildirildi.

Türkiye

 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • İsa isa 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun btk ya haksiz olarak abonelerini kandırarak ekrana gelen mesaj ile milyonlar çarptılar milletten.revami bu yaptıkları vicdanları yaralamadiklarinimi sanıyorlar.haramdir aldıkları bu yolla aldıkları paralar.mesaj geliyor ekrana hayır butonu yok.sadece tamam vb butonlar koymuşlar.tak faturaya 50 TL.ben babamada yaşlı anlamıyor diye iki defa 50 TL yazmışlardı.aradik iptaldede nasıl nazlaniyorlar.yada iptal etmiyorlardı.iyi oldu btk el koymuş bu işe...helal olsun devlete...
    Cevapla
  • saimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, çocuklar oynarken bilmeden bildirime tamam demişler .. hiç kullanmadığım bir ürün sebebiyle 50 tl faturama eklendi. şu yoklukta bu nasıl vicdandır.. Allah Devletimizden Bin Kere Razı Olsun
    Cevapla
  • ağrılı04 3 yıl önce Şikayet Et
    turkcell faturalıya geçtim.kampanyalar için bankaya kısa sms attığımda sms hakkım olmasına rağmen ekstradan 1 tl ücret yansıtıyor faturaya.hiç bir oparatörde böyle bir şeyle karşılaşmadım.arıyorum müşteri hizmetlerini bankadan kaynaklı bir durum diyorlar.bankayı arıyorum bizim bu konuyla alakamız yok turkcelin uygulaması bu yönde diyor.sözde yerli ve milli turkcell ama sömürmeye gelince vatandaşı ilk sırada yer alıyor
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    BTK dan ricamız.. Operatörlerden 2yıl süre ile aldığımız paket bitince ZORLA ve FAHİŞ FİYATLI yeni bir paket ALMA MECBURİYETİne zorlanıyoruz.. Biz AYNI TARİFEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ. Lütfen bu konuya EL ATIN.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Faturalı hatlarda paket bitince otomatik yeni paket tanımı da yapıyorlar, Eğer otomatik paket tanımı yapılmasını istemıyorsan bedeli karşılığında otomatık paket yenılemeyı kapatıyorlar, Buna da el atsın BTK. bedel ödemek zorundamıyız. ben istemiyorum yeni paket almak. niye boşu boşuna paket bitiminde yeni paket hatta tanımlamaması için bedel ödeyeyim ki. işleri güçleri ÇAKALLIK. milleti nasıl sömürürüz. YURT DIŞI operatörlerde böyle ÇAKALLIKLAR var mıdır merak ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR