Erkenci turfanda kirazın kilosu 150 TL’den alıcı buluyor

Çukurova yöresinde açık alanda yetişen erkenci cins ilk kiraz hasadı, Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleşti. Erkenci turfanda kirazın kilosu 150 TL’den alıcı buluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 17:32 GÜNCELLEME 23.04.2020 17:33 EKONOMİ
Erkenci turfanda kirazın kilosu 150 TL’den alıcı buluyor
Erkenci turfanda kirazın kilosu 150 TL’den alıcı buluyor

İlçeye bağlı Ulaş Mahallesi’nde 30 dönümlük araziye kiraz bahçesi kuran Kemal Karaoğlu, ilk mahsulünü alırken Çukurova bölgesinin de ilk kiraz hasadı yapan kişi oldu.
Düşük rakımlı sahil bölgelerinde zor yetişen kiraz çeşidini yaklaşık 5 yıldır yetiştirmeye çalışan Ziraat Mühendisi Kemal Karaoğlu, emeklerinin karşılığını almaktan son derece mutlu oldu.

 

 

240 rakımlı bölgede kurduğu 30 dönümlük kiraz bahçesinden ilk ürünü alan Karaoğlu, önümüzdeki günlerde seri üretime geçeceğini söyledi.

Ziraat Mühendisi ve bahçe sahibi Kemal Karaoğlu yaptığı açıklamada, “Sıkıntılı günlerimizde hastalıkla ilgili olan korona virüslü dönemlerde biz halkımıza diyoruz ki evde kal Türkiye'm biz zaten üretiyoruz. Bizler size bu meyveyi, sebzeyi bizzat ulaştıracağız hiç merak etmeyin” dedi.

 

 

Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz ise, “Ziraat mühendisleri olarak Türkiye'nin böyle önemli ürünlerinden sert çekirdekli de ve dünyaya tanıtımda ihracatçıların kapısını açan Türkiye'nin döviz girdisi en fazla artıracak ürünlerden biri olan çok erkenci bir kiraz bahçesindeyiz. Erkenci bir kiraz çeşididir. Türkiye'de sahil kısmında sıcak bölgelerde böyle bir çeşit yetiştirmek çok zordur. Bu sayede biz Türkiye'de yeni ürün gruplarını özellikle sahil bölgelerine yeni ürün çeşitleri oturtmada büyük bir başarı elde ettik. Bunlar sayesinde Türkiye'nin bazı ürün grupları artık değişmeye başladı. Çünkü bunlar girdisi getirisi çok fazla olan ürün çeşitleridir. İhracatlarımız için çok önemlidir. Ne kadar erken çıkan bir ürün fiyatta da ederi de o kadar yüksek oluyor. Evde kal Türkiye'm sloganıyla çiftçilerimiz sayesinde, ziraat mühendisleri sayesinde tüketicilerimizin daha sağlıklı, daha pozitif olabilmeleri için bu çeşitli bu tarz ürünleri yetiştirerek onlar daha sağlıklı ve vücutlarının savunma mekanizmasını artıracak önemli ürünlerinden bir tanesi de kirazda biliyorsunuz. Kirazın içerisindeki bir sürü vitaminler, mineraller insanların vücudunun daha çabuk iyileşmesinde etki etmektedir” ifadesini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarım yapanlara yazık yaaaa. Bu kadar paraya çalışılır mı, kiraz dediğin en az 500 TL olmalı. Allah gözünüzü doyursun, sorsanız para kazanmıyordur, devlete sayar söver
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçiyle ne alakası var kardeşim. 150 TL ye almazsa kimse olur biter boş bogazını tutsun millet 1 ay sonra 5 TL ye gözü doyana kadar yesin herşeyi mevsiminde yersin olur biter kirazı erken yemek istiyorsan da ödersin bedelini
    Cevapla
  • garip 3 yıl önce Şikayet Et
    birazcık Allahdan korkun yahu 150tl ye kirazmı olur
    Cevapla
  • saban 3 yıl önce Şikayet Et
    saten yeni sezon geldi 150 ye kirazmı olurmus yazık
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    bilsen öyle konüşmassın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR