Sofuoğlu’ndan ‘ek vergi’ hamlesi

Kenan Sofuoğlu, motosiklete getirilen yüzde 10 ek verginin geri çekilmesi için MOTED ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sunmak üzere bir rapor hazırladıklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2020 09:57 GÜNCELLEME 26.04.2020 11:37 EKONOMİ
Sofuoğlu’ndan ‘ek vergi’ hamlesi
Sofuoğlu’ndan ‘ek vergi’ hamlesi

Dünya Super Sport Şampiyonu ve eski motosiklet yarışçısı AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, motosiklete getirilen yüzde 10 ek verginin geri çekilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a rapor sunacaklarını açıkladı.

 

 

Kenan Sofuoğlu, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla, “Motosiklete gelen ek vergilerle ilgili hazırladığımız raporu tamamlamak üzereyiz. Bu hafta sonu MOTED temsilcilerimizle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanımıza raporu sunacağız” açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere; koronavirüs salgını ve kurdaki artış nedeniyle düşüşe geçen motosiklet pazarına bir darbe de yeni vergi düzenlemesi ile gelmiş, 21 Nisan’da Resmî Gazete’de yayınlanan kararnameyle motosiklete ilave yüzde 10 ek gümrük vergisi getirilerek, toplam ek vergi oranı yüzde 30'a çıkarılmıştı. AB ülkeleri dışındaki ve AB menşeli olmayan ürünlere getirilen bu yüzde 10 ilave vergi, 30 Eylül 2020 yılı tarihine kadar geçerli olacak.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR