İstanbul Havalimanı için 176 metro aracı alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı metro hattı için Çin'den 176 metro aracı alımı yaptı. Metro araçlarının tamamının teslimi 2022 yılı sonunda tamamlanacak. İlk parti 2 tren seti 6 ay sonra teslim alınacak ve metro araçları için toplam 1 milyar 545 milyon 280 bin TL ödenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 11:31 GÜNCELLEME 27.04.2020 11:32 EKONOMİ
İstanbul Havalimanı için 176 metro aracı alındı
İstanbul Havalimanı için 176 metro aracı alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün, 26 Aralık 2019da Pazarlık(MD 21/b) usulüne göre yaptığı, İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 176 Adet Metro Aracı Temini ve İşletmeye Alma İşi ihalesinin sonucu açıklandı. İhaleyi, tek geçerli teklif sahibi olan, Çin uyruklu CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd. Türkiye Temsilciliği 1 milyar 545 milyon 280 bin TL'ye üstlendi.

 

 

METRO SETLERİNİN TESLİM PROGRAMI

İhale şartnamesine göre 176 adet aracın tamamının teslimatı 32 ayda tamamlanacak. İlk 10 tren setinin teslimatı erken teslim şartlarına göre 11 ayda tamamlanacak. İlk teslimat 2 tren seti ile başlayacak. 10. ayda 4 tren seti daha teslim edilecek ve 11. ayın sonuna kadar kalan 4 tren seti teslim edilmiş olacak. 25 tren setinin teslimi 32 ayda tamamlanacak. CRRC Zhuzhou Locomotive firmasının kabul etmesi şartıyla, 26. tren seti ve sonrası araçların bir kısmının teslim yeri ve üretim şartları Ulaştırma Bakanlığı tarafından değiştirilebilecek.

 

 

Son tren setinin tesliminden sonra saha testleri ve geçici kabul çalışmaları için 60 gün süre verilecek. Deneme işletmesi için de ayrıca 60 gün olmak üzere toplamda 120 günlük süre kullanılacak. Yüklenici bakım onarım ekipmanlarının tamamının teslimatını, montajını ve devreye almasını en geç 23. ayda tamamlayacak. İşin süresi 28 Aralık 2022 tarihinde dolacak.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Dursun ardor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakırkoy kırazlı metrosu hıc bıryerde tunel vıdeyosu yuzde jacı bıttı ınsaat bıkgı sıkıntısı cekıyoruz gızlansın bu hat artık
    Cevapla
  • BarboSSa 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi kirazlıdan yazıyorsun galiba çekmiyor
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e giden bir kuruşa acırım, geç olsun yerli üretim olsun. Artık Çin'e devlet olarak para kaptirmayalım..
    Cevapla
  • Gerçekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar İstanbul belediyesi tarafından alınması gerekmiyormu. Koli işi ile uğraşacağına işine baksa ya.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanı metrosu projesi ulaştırma bakanlığına ait. Ankaranın metrolarını yaptıkları gibi bu metroyu da yapıyorlar. Havalimanı metrosu baştan beri ulaştırma bakanlığına aitti
    Cevapla
  • Emine aldı öksüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de üre tilse cokdaha iyi olur diye düşünüyorum
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için şu Çin'den bir şey almayın artık lütfen.
    Cevapla
  • MURAT DURSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok Net Çin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR