Savunma Sanayii Başkanı duyurdu: Yakında açıklanacak

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TRT HABER’de Ahmet GÖRMEZ spikerliğinde gerçekleştirilen canlı yayına konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, mobil dijital röntgen cihazının yakın zamanda kullanıma gireceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 11:50 GÜNCELLEME 28.04.2020 15:25 EKONOMİ
Savunma Sanayii Başkanı duyurdu: Yakında açıklanacak
Savunma Sanayii Başkanı duyurdu: Yakında açıklanacak

Görmez tarafından yönetilen S-400 Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS)’nin aktivasyonuyla ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Demir, “Sistemde bizim sorumluluk alanımız; sistemin tedariki, temini ve kullanıcısına teslim edilmesine kadar olan kısımdır. Ondan sonrası yani aktif hale getirilmesi için Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerle ilgilidir.

 

Tabi içinden geçtiğimiz süreç malum. Seyahat, toplantı gibi birçok konuda belirli kısıtlar mevcut. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde bu süreç belirli şekilde yavaşlamış olabilir ancak bu konuda tabi ki açıklama yapma yetkisi bizde değil, sanırım ilgili makamlar gerekli olduğu zaman bu konudaki açıklamaları yapacaklardır. Ancak tabi olarak içinden geçtiğimiz süreç herkesin malumu, çalışmaların da son sürat devam ettiğini söyleyebilirim.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu,  Eylül 2017 tarihinde, iki filo (4 batarya) S-400 Hava Savunma Füzesi Sistemi (HSFS) tedariki ile ilgili olarak 2.5 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalamıştı. Bu kapsamda ilk S-400 filosuna ait komponentler, 2019 yılı içerisinde Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmiş ve buna müteakiben de kurulum ile test faaliyetleri başlatılmıştı.

YAKIN ZAMANDA KULLANILACAK

 

Savunma sanayiinde başarılı örnekler sergiledikleri milli teknoloji hamlesini sağlık alanında da gerçekleştirdiklerine inandıklarını ifade eden Demir, "Elektronik ekipmanlar, devreler, kartlar, görüntüleme ve görüntü işleme cihazları, mikro elektromekanik sistemler, kontrol sistemleri, tıbbi cihaz ve aletlerde de kullanılabilecek malzemeler ve malzeme teknolojileri, kimyasal, biyolojik ve radyasyon konularındaki kazanımlarımız, sağlık alanına uygulanabilir" ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında ihtiyaç duyulabilecek birçok alanda AR-GE çalışmaları başlattıklarını vurgulayan Demir, "Covid-19 sonrasında hızlıca tekrar gözden geçirdik. Hasta bakımı, muayene ve uzaktan tedavi, dezenfektan ve antiviral uygulamalar, veri analitiği ve modelleme, hastalık tanı ve takip olmak üzere dört ana başlık altında 22 alt başlık belirledik. Bunlar üzerinde yoğunlaşacağız" dedi.

YORUMLAR 1
  • #REIS# 3 yıl önce Şikayet Et
    sakın numara yapmayın bu konuda abd istedi diye büyük umutla bekliyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR