Barclays: Bize maliyeti 2,1 milyar sterlin olacak

İngiliz banka devi Barclays, koronavirüs krizinin bankaya maliyetinin 2,1 milyar sterlin olabileceği tahmininde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 13:59 GÜNCELLEME 29.04.2020 13:59 EKONOMİ
Barclays: Bize maliyeti 2,1 milyar sterlin olacak
Barclays: Bize maliyeti 2,1 milyar sterlin olacak

Barclays’ten yapılan açıklamada, bankanın bu yılın çeyreğindeki  vergilendirme öncesindeki karının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40  azalarak 900 milyon sterline gerilediği bildirildi.

Geçen yılın birinci çeyreğinde bankanın vergilendirme öncesi karı 1,5  milyar sterlin seviyesindeydi.

Açıklamada ayrıca Barclays’in corona virüs salgınının krediler  üzerinden oluşturacağı zararın karşılanması amacıyla yaklaşık 2,1 milyar sterlin  ayırdığı belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan bankanın Üst Yöneticisi Jes  Staley, “2,1 milyar sterlini kredi düzeltme bedeli olarak ayırmamız, Kovid-19  salgınının olası etkisi konusundaki tahminlerimizi yansıtmaktadır.” ifadesini  kullandı.

Staley, ekonomik bozulmanın yarattığı belirsizlik ve düşük faiz ortamı  değerlendirildiğinde, 2020’nin zorlu bir yıl olmasının beklendiğini ifade etti.

İngiltere’nin en büyük bankası HSBC de dün yaptığı açıklamada bankanın  batık kredilerinin toplamanın 2,4 milyar sterlin seviyesinde olmasının  beklendiğini duyurmuştu.

İngiltere’de salgın nedeniyle ekonominin bozulması, şirketlerin iflas  etmesi ya da işten çıkarmalara başlaması nedeniyle, çok sayıda şirket ve kişinin  bankalara olan kredi borcunu ödeyemeyeceği düşünülüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR