Koronavirüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı... Marketlerden pes dedirten künye oyunu

Koronavirüs salgınına karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve Ramazan aynın gelmesiyle gıdaya olan talep bir anda arttı. Bu durumu fırsata çeviren marketler ise fiyatlara türlü bahanelerle zam üstüne zam yaptı, tepkilerden ve denetimlerden kaçmak için de künye oyununa başvurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 14:29 GÜNCELLEME 29.04.2020 15:13 EKONOMİ
Koronavirüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı... Marketlerden pes dedirten künye oyunu
Koronavirüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı... Marketlerden pes dedirten künye oyunu

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadele aralıksız devam ederken bunu fırsata çevirmeye kalkan fırsatçılar da boş durmuyor. Salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve Ramazan aynın gelmesi vatandaşın gıdaya olan talebini artırınca marketler fiyatlara bir anda 'virüs' zammı yaptı.

 

 

FİYATI 2'YE KATLADILAR ÇÜRÜK ÜRÜNLERİ PAKETLEDİLER

Koronavirüs salgınını fırsata çevirme derdine düşen marketler fiyatları 2 katına çıkardı özellikle manav bölümünde 5 TL'lin altına ürün bulmak imkansız hale geldi. Öyle ki halde 4 lira olan domates marketlere 10 TL'ye, 2 lira olan salatalık 6 liraya, 4 lira olan biber 13 TL'ye, 7 TL olan yerli muz 15 TL'ye, halde en yüksek 8 TL'ye satılan çilek ise 15 TL'ye kadar satılmaya başlandı. Hatta bazı marketlerde çileğin fiyatı 20 TL'ye kadar çıktı. Bununla da yetinmeyen bazı marketler 'Seç-Al'ın yasaklanmasını da fırsat bilerek çürük ürünleri paketleyerek fahiş fiyatlara vatandaşa sattı.

 

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Havaların ısınması ve ihracattaki azalmayla beraber fiyatlarda düşüş beklediklerini dile getiren vatandaşlar ise 'Mecbur alacağız diye marketler virüs fırsatçılığı yapıyor' diyerek tepkilerini gösterdi.

ZAMMI GİZLEMEK İÇİN MARKETLERİN YENİ OYUNU

Fırsatçılığının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı tarafından meyve-sebze satışlarında künye yazma zorunluğuna karşıda yeni bir yöntem geliştiren marketler künyede ürünü 4 TL'den alındığı bildirilirken, işletme ve mağaza giderlerini yüksek yazarak zammı gizliyor.

BAKANDAN NET UYARI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüsle mücadele döneminde fırsatçılık yapanlara yönelik "Fırsatçılara söylüyorum, normalleşme sürecinin başlamasıyla Bakanlığım adına çok daha sert ve net tedbirler alacağız." dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 274 TÜMÜ
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek Fiyatla ürün satan Marketleri kapatın!.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hersey yapiyor ama firsatcilarla ne hikmetse baş edemiyor
    Cevapla
  • Kürşat KARA 3 yıl önce Şikayet Et
    akdenizde narenciye, sebze meyve çok ürün dalında kaldı diyorlar pazar halciler marketler hepsi birden fitnelik fiyet peşinde vay hallerine vay.
    Cevapla
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM bu fırsatçılarıve hileli mal üretenleri ve satanları perişan etsin inşallah.Devletimiz bunları ağır para ağır ceza ve topluma açık alanda canlı yayında ifşa etmelidir.bir daha asla ticaret yapamamalıdır
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bir şey mAdem bu kadar şikayetçisiniz Market fiyatlarından niye hala o marketlerin önünde kuyruk oluyorsunuz Bakın ben de bir market Giyim şu Haber'de yazan fiyatların hiçbirisi gerçeği yansıtmıyor Evet bir konuda haklısınız zincir marketler olabildiğince piyasa yükseltiyorlar ama insanlarımız da inadına onların önünde kuyruk olmaya devam ediyor Gerçekten Mahallesi'nin markete onlardan çok çok daha iyi maalesef Hepimiz bir konuyu kabul etmeliyiz ki atalarımızın da söylediği gibi deve ile insan ilişkisi hala devam ediyor Siz anladınız onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR