Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü

Yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların karşılıklı paylaşıldığı toplantıda Brezilyalı Belediye Başkanları, Türk belediyelerin çalışmalarından çok şey öğrenildiğini ifade ederek elde edilen başarılar hakkında övgüyle bahsettiler.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2020 13:24 GÜNCELLEME 01.05.2020 17:16 EKONOMİ
Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü
Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Brezilya Belediyeler Birliği arasında telekonferans aracılığıyla yeni tip Corona Virüsü (COVID-19) Salgını konusunda toplantı düzenlendi. 

 

TBB ve Brezilya Belediyeler Birliği arasında “COVID-19 Uygulamaları Hakkında Deneyim Paylaşımı" başlıklı toplantı telekonferans aracılığıyla düzenlendi.

Toplantıya TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Brezilya Belediyeler Birliği Başkan Yardımcıları São José dos Campos Belediye Başkanı Felício Ramuth ve Teresina Belediye Başkanı Firmino Filho katıldı.

 

 

Dünya'yı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Corona Virüs Salgını'na karşı birebir sahada mücadele eden kurumların başında gelen yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalarla ilgili konuşmalar yapıldı, tecrübeler paylaşıldı. Toplantının devamında sosyal mesafe uygulamalarında belediyelerin görevleri, hayatın normale dönmesi, ekonomik mücadelede belediyelerin uygulamaları, sosyal yardımlar, salgın sürecinde belediyelerin gelirleri gibi konular değerlendirildi. Brezilyalı başkanlar, toplantının kendi açılarından verimli olduğunun altını çizerek, salgına karşı devlet kurumları ve belediyeler arasındaki koordinasyonun ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, bu açıdan Türkiye'nin Dünya'da önde olduğu belirtildi.

ŞAHİN: HÜKÜMETİN ALDIĞI KARARLARLA DİĞER ÜLKELERDEN ÇOK DAHA POZİTİF BİR AYRIŞMA YAŞADIK

TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya ülkelerinin, insani ve çevresel kalkınmanın ön plana çıktığı, sürdürülebilir kalkınmanın tek başına yeterli olmadığını gördüğünü söyleyerek "Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 18 yıl önce millete hizmete başladığımızda ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik ve insanı merkeze alan bir felsefe ile millete hizmet yolculuğuna başladık. Sağlıkta dönüşüm en büyük başarımızdır. Doğan her çocuğun sağlık sigortası ile doğduğu, herkesin sağlık sistemine ulaşabildiği bir sistemi inşa ettik. Küresel bir sorunla, ulusal bir mücadele veriyoruz. Vuhan’da salgın başlar başlamaz Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bilim Kurulu’nu oluşturduldu ve çıkan kararları en büyük uygulayıcısı belediyeler oldu. Kim kararları uyguladıysa o şehirler düşük risk grubunda kaldı. Erken teşhis, hükümetimizin aldığı tedbirlerle kendi grubumuzdaki ülkelerden çok daha pozitif bir ayrışma yaptık" dedi. 

AKTAŞ: ARTIK YAPILACAK PROJELER SAĞLIK ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENMELİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salgınla mücadelede ülke konsantrasyonu ve kararlığının çok önemli olduğunu kaydederek, "Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklar tarafından başarılı bir organizasyona imza atıldı. Bu süreç bize sağlık olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını gösterdi. Artık yapılacak projelerin sağlık çerçevesinde düzenlenmesi gerekiyor" diye belirtti.

FİLHO: “GÜÇLÜ LİDERLİK VE KOORDİNASYONUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU KONUSUNDA TÜRKİYE ÖRNEK ÜLKE OLDU”

Teresina Belediye Başkanı Firmino Filho, kriz sürecinde deneyimleri paylaşmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Artık yeni bir dönemdeyiz. Ortak politikalar uygulamamız gerekiyor. Tabii her ülkede belediyeler farklı önlemler alıyor. Belediyeler krizle doğrudan karşı karşıya. Bizler sağlık açısından geçmişteki yatırımların ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Brezilya açısından koordinasyon ve merkezi hükümetin liderliği konuları çok önemli.  Ülkemde hükümet, eyaletler ve belediyeler arasında sıkıntılar yaşıyor. Salgına karşı mücadelede bu anlaşmazlıklar olumsuz etki yaratıyor. Her ülke için güçlü liderlik önemlidir. Güçlü liderlik ve koordinasyonun ne kadar önemli olduğu konusunda Türkiye örnek ülke oldu. Sosyal mesafe konusundaki karşılıklı saygı hayata saygıdır aynı zamanda. Küreselleşen dünyada oluşturduğumuz bu diyalog çok kıymetli" diye konuştu.

RAMUTH: DÜNYA ÇAPINDA TÜRKİYE'NİN SAĞLIK BAŞARISI BİLİNİYOR

São José dos Campos Belediye Başkanı Felício Ramuth, Ramuth, Brezilya’daki sağlık sistemi ve salgına dair vaka sayıları hakkında da detaylar paylaşarak, “ Salgına baktığımızda görüyoruz ki en önemli konu belediyelerin koordinasyonudur. Türkiye’de bu koordinasyon başarılı oldu. Türkiye sağlık sistemi konusunda büyük bir öneme sahip. Dünya çapında Türkiye’nin sağlık başarısı biliniyor. Sizden bu konuda çok şey öğrendik. Sizin gibi geleceği de düşünüyoruz.” dedi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Harran 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Şahin başkanım urfa yi da siz yönetin telekonferasdan daha iyi yönetirsiniz çevik kuvvet kavşağı bitmiyor narlıkuyu kavşağı akcakale yolu bitmiyor denetlemeyi siz yaparsınız siz fidan dağıtıyorsunuz bakın urfa da nasıl israf var kamyonda ilahi korusu geziyor
    Cevapla
  • Sırrı Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın diğer ucundaki ülkeler bizim virüsle mücadeledeki başarımızı anlatırken içimizdeki virüsler, yaymaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske çeneye aksesuar değil.bari siz düzgün takın.
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardeş sabahtan akşama kadar benimde ağzımda var maske ,öyle çenemizin altındada çok duruyor ne varki bunda
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kayseri den yazıyorum Buradan sayın fatma başkana selamlar hizmetlerinizin artarak devamını bekliyoruz vatanımız için allah cc yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Şahin başkan E5 yolu birecik urfa arası duple yolu da projenize ekleyin çok ölümlü kaza oluyor
    Cevapla
  • Mehmet can 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki yazdıklarınızı okuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR